Home / Zondag 4e / TABA geeft goede start vervolg tegen CTO ’70
Rene van Vark Foto: Mario Wormhoudt

TABA geeft goede start vervolg tegen CTO ’70

TABA ontving afgelopen weekend CTO ’70. De ploeg van Rene van Vark is de competitie goed begonnen en boekte tegen CTO ’70 de derde zege op rij.

De wedstrijd begon ietwat rommelig en golfde op en neer. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg CTO iets meer de overhand in het veldspel, zonder daarbij tot serieuze kansen te komen. TABA was daarentegen gevaarlijk vanuit de tegenstoot, met de snelle jongens Jari Julien en Steven Olie voorin. Het was dan ook Olie die na een goede pass van rechtsback Jort Schouten de diepte in werd gestuurd. Na een goede actie langs de zijlijn gaf Olie de bal laag voor aan Emiel Smeets, die na een goede loopactie de bal beheerst inschoot.

Na de goal drukte CTO de mannen van TABA steeds iets meer terug, waarbij zich een aantal gevaarlijke situaties voordeden. TABA wist echter, zonder enorme kansen weg te geven, de rust te halen. In de rust gaf trainer René van Vark aan dat TABA nog zeker niet op 100 procent van hun kunnen aan het spelen was. Aan de bal was het wat onrustig en ook verdedigend zat TABA er niet altijd kort genoeg op.

De tweede helft was pas een paar minuten bezig, toen de nummer 10 van CTO na een duel ongelukkig terecht kwam. Al snel bleek dat het hier ging om een erg nare enkelblessure, waarbij de ambulance gebeld moest worden. Door dit incident had de wedstrijd ruim een halfuur stil gelegen, waardoor de spieren aan beide kanten toch wat koud waren geworden toen de wedstrijd weer opgepakt werd. Al snel was er miscommunicatie bij CTO achterin, waardoor Emiel Smeets alleen op de keeper afkon. De keeper wist het schot echter, waarna de bal vol in het gezicht van Smeets kwam. Meteen bleek dat hij een bloeding in z’n oog had, waardoor die niets meer kon zien. Ook voor Smeets eindigde het duel dus met een bezoek aan het ziekenhuis.

Daarna kreeg TABA mogelijkheden op de 2-0, maar maakte die niet. CTO kon hiervan profiteren door in minuut 60 de 1-1 te maken. Na een verre inworp vanaf de zijkant wist de nummer 7 van CTO de bal slim te verlengen, waardoor de spits één op één op de doelman van TABA afkon. De spits schoot de bal beheerst en onhoudbaar raak.

Na deze gelijkmaker moest TABA een tandje bijschakelen. TABA ging CTO hoger vastzetten en het inbrengen van David Bulthuis had vrij snel succes. Na goed voorbereidend werk van Jari Julien kreeg Bulthuis de bal panklaar vanaf de zijkant. Hij twijfelde geen moment en schoof de bal langs de keeper van CTO, 2-1. Het laatste deel van de wedstrijd ging CTO wat opportunistischer spelen om toch nog de 2-2 te forceren. Dat leverde ook ruimtes voor TABA op, maar goals vielen er niet meer.

Zo behoudt TABA de volle score en mag het dit weekend op bezoek bij WV-HEDW, dat ook 9 punten pakte uit 3 duels. CTO ’70 ontvangt Ardahanspor.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend