TABA en Germaan/De Eland houden elkaar in evenwicht

Na de eerste twee wedstrijden van de competitie gelijk te hebben gespeeld, mocht TABA zondag aantreden in Amsterdam Nieuw-West, bij Germaan/De Eland. De thuisploeg was het seizoen begonnen met een nederlaag en een overwinning.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 4e

Het duel op het natte veld begon rommelig. De vele regen die gevallen was, maakte het voor beide ploegen lastig om de bal rond te spelen. De openingsfase was voor Germaan/De Eland, dat steeds dichter bij het doel van TABA kwam, maar niet echt gevaarlijk wist te worden. Op de andere helft kwam Steven Olie na 20 minuten gevaarlijk voor het doel vanuit de omschakeling. Hij soleerde het strafschopgebied binnen, maar de keeper wist redding te brengen op zijn schot.

De wind zette aan en het ging steeds harder regenen, wat het spel niet tegen goede kwam. Het duel ging op en neer, maar een minuut of 10 voor rust kwam Germaan/De Eland op voorsprong. Na een fout achterin bij TABA kon de thuisploeg overnemen en de bal beheerst achter Roel Hoek schuiven: 1-0. De voorsprong duurde echter niet lang: een minuut later bediende Olie de inlopende Marcus Staphorst uitstekend: 1-1. TABA trok het spel in de laatste minuten voor rust naar zich toe en dat leidde zelfs tot een voorsprong. Een vrije trap vanaf links werd slecht verwerkt door Germaan en kon van dichtbij door Job Zaal binnen getikt worden.

De tweede helft kende weinig hoogtepunten door de barre weersomstandigheden. Wel was het Germaan dat steeds weer iets meer naar het doel van TABA toe kroop en zo nu en dan gevaarlijk werd. Met een uur op de klok volgde de eerste mogelijkheid van de tweede helft. De bal ging op de stip na hands van Maarten Duijn, maar de strafschop werd gepakt door Roel Hoek. TABA bleef echter kwetsbaar en halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker dan ook. Een hoge bal vanaf de rand van het strafschopgebied viel door de wind zomaar in het doel: 2-2.

Met die stand eindigde het duel ook. TABA staat door het derde gelijkspel op een achtste plek, Germaan/De Eland bezet de vijfde plek. TABA treft komend weekend medekoploper TOG. Germaan/De Eland gaat op bezoek bij NFC.