TABA onderuit tegen VVA/Spartaan

Na een voetballoze zondag troffen VVA/Spartaan en TABA elkaar afgelopen weekend. Een belangrijk duel, want beide ploegen zijn nog volop in de race voor de tweede periodetitel.

TABA schoot uit de startblokken. Na 44 seconden maakte TABA de 0-1: Rhett Vonk ronde een snelle aanval af. TABA was heer en meester in de eerste helft, echter zoals zo vaak dit seizoen had TABA teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Na de 0-1 kwam TABA nog diverse malen één op één met de keeper na goed uitgespeelde aanvallen, maar geen van die mogelijkheden ging erin. Andersom kreeg VVA/Spartaan in de eerste helft ook 2 goede kansen, maar ook die gingen er niet in.

Al vroeg in de tweede helft wist VVA/Spartaan de gelijkmaker te maken. Vervolgens was TABA van slag en na VVA/Spartaan steeds meer het initiatief. Dat leidde na ruim een uur ook tot de 2-1. VVA/Spartaan deed er daarna alles aan om de zege over de streep te trekken en dat ging er soms hard aan toe, maar de scheidsrechter liet het toe.

Zo gaat VVA/Spartaan nu aan kop in de tweede periode.