Home / Zondag 4e / Taba terug in Badhoevedorp voor historisch promotieduel
TABA

Taba terug in Badhoevedorp voor historisch promotieduel

Voor Taba staat zondag een mogelijk historisch duel op het programma: de ploeg van René van Vark zal proberen om voor het eerst in de clubhistorie te promoveren naar de derde klasse. In de eerste ronde van de nacompetitie werd na strafschoppen gewonnen van Rood-Wit Zaandam. In de finale wacht Spaarnwoude, dat degradatie probeert te voorkomen.

Het dus zal plaatsvinden op voor Taba bekend terrein: namelijk bij Pancratius, in Badhoevedorp. In de jaren ’30 van de vorige eeuw speelde Taba ook Badhoevedorp.  Taba werd opgericht door medewerkers in de tabakshandel in de Amsterdamse Nes, maar veel voetballers woonden in de Bellamybuurt, op fietsafstand van Badhoevedorp.

Hier begon Taba aan de Akerdijk in de Amsterdamsche Voetbalbond, waar het drie kampioenschappen behaalde. De club promoveerde bijna naar de vierde klasse van de KNVB, maar het begin van de oorlog maakte aan de opmars van Taba een einde. Uiteindelijk werd in 1955 promotie naar de vierde klasse van de KNVB gerealiseerd. Taba speelde toen inmiddels op Sportpark Drieburg.

In al die jaren is er uiteraard veel veranderd, maar de wens om te promoveren naar de derde klasse is er altijd. Onder leiding van afzwaaiend hoofdtrainer René van Vark en leider en assistent-trainer René Diepgrond hoopt de ploeg promotie te bewerkstelligen. Bij de aankondiging van zijn vertrek gaf Van Vark al aan dat hij niets liever wilde dan Taba in de derde klasse achter te laten. Die wens is nu heel dichtbij. Na de zomer neemt Hans Bergsma het stokje over.
Taba in actie aan de Akerdijk in Badhoevedorp, foto via wijwarentabakkers.nl
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)