TABA verslaat koploper NFC

Zondag stond voor TABA en NFC de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. NFC kwam als koploper naar sportpark Drieburg. TABA versloeg de koploper knap: 2-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

NFC kwam in de eerste helft twee keer dicht bij de goal, maar Roel Hoek was onpasseerbaar. Bijna dan, want één keer had hij hulp nodig van Maarten Duijn, die de bal voor de lijn wist te keren. Waar het NFC dus niet lukte om te scoren, lukte dat TABA een paar minuten voor rust wel. In een perfect ingestarte counter in de 39e minuut ging Steven Olie op de brommer naar de goal van NFC en rondde beheerst af: 1-0.

Dat de ruststand NFC niet lekker zat, was duidelijk en om TABA te verslaan moest er uit een ander vaatje getapt moet worden in de tweede helft. NFC had het overwicht en het meeste balbezit, maar had moeite om dat om te zetten in kansen. TABA kon er zo nu en dan uit komen in de counter en in één van de counters wist Jari Julien de 2-0 te maken. De thuisplloeg had de score daarna hoger op kunnen laten lopen, maar scoorde niet meer.

TABA doet door de zege op koploper NFC goede zaken. De ploeg staat nu zesde en staat in de tweede periode zelfs gedeeld eerste. NFC is voorlopg nog koploper, maar TOG heeft komend weekend nog een duel tegoed. De ploeg van Leroy Kroese kan dan over NFC heen gaan.