TABA wint derby van GeuzenMiddenmeer

Zondag stond er een heuse Sportpark Drieburg-derby op het programma: TABA ontving GeuzenMiddenmeer. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in 2-2. Dit keer wist TABA te winnen: 2-1.

De eerste helft was van beide zijden een matige vertoning. GeuzenMiddenmeer maakt een onmachtige indruk. De ploeg wilde wel, maar kon niet. TABA was voetballend de mindere ploeg in de eerste helft, maar de defensie van TABA bleek ook moeilijk te passeren. GeuzenMiddenmeer kwam niet verder dan een paar speldenprikken en was eigenlijk niet gevaarlijk.
TABA kreeg ondanks het mindere veldspel wel degelijk kansen om de score te openen, of de keeper redde magistraal of een verdediger gleed in een uiterste krachtsinspanning de bal van de doellijn.

Na een half uur was het raak. Marcus Staphorst haalde venijnig uit en de bal spatte op de lat uiteen. In de rebound was het de attente Mees Eringa die de score opende: 1-0. Lang heeft TABA niet kunnen genieten van de voorsprong. Nog voor rust maakte GeuzenMiddenmeer uit een vrije trap de 1-1.

De tweede helft was TABA voetballend in betere doen en kwam steeds beter in het spel. GeuzenMiddenmeer speelde net zo rommelig als de eerste helft en kwam slechts enkele malen gevaarlijk voor het doel. Het wist nog wel de paal te raken. In de 74e minuut was het de zeer goed spelende Jari Julien die zichzelf lanceerde en vanaf eigen helft langs de trage verdediging ging en mooi diagonaal de 2-1 binnenschoot.

TABA verzuimde vervolgens om de wedstrijd op slot te gooien en miste flink wat kansen, maar de 2-1 bleek voldoende voor de overwinning. Daardoor is TABA nog altijd volop om de race om de tweede periodetitel. Het heeft 11 punten uit 5 wedstrijden, net als JOGA Fortius.