Tahir Akhamrane blikt tevreden terug op eerste seizoen met compleet nieuw team

Afgelopen seizoen zette Tahir Akhamrane samen met Willem Jansen een nieuw zaterdagelftal op poten bij Germaan/De Eland. Akhamrane fungeerde zelf als speler/trainer. Nu het seizoen zo abrupt geëindigd is, is het tijd om kort terug te blikken.

“Het is een leuke ervaring, ik heb veel geleerd van het afgelopen seizoen”, begint hij. “In het veld ben ik de leider en probeer ik het team te helpen als het minder gaat. Daarbuiten regelt Willem heel veel voor het team, ik ben ontzettend blij met hem.” 

Het compleet nieuwe team kende een prima start in Zaterdag 4D en wist voor de winterstop al 7 keer te winnen. “In de eerste seizoenshelft ging het echt heel goed. Na de winterstop hebben we veel verloren. We hadden wat blessures en de trainingsopkomst werd wat lager”, legt hij uit. Het was één van de lessen die hij leerde: hij vindt het lekker om te trainen, maar niet iedereen vindt dat. “Ik ben gewend dat mensen houden van trainen. Maar de trainingsopkomst werd op de dinsdag steeds minder. Toen hebben we het officieel op één training per week gehouden. Met de jongens die graag wilden, hebben we alsnog twee keer getraind.” 

“Ik neem het ze ook niet kwalijk”, vervolgt hij. “Ik heb in het verleden hoog gevoetbald, maar heb nu zelf voor dit niveau gekozen. Alles is bespreekbaar binnen het team en ik heb het geaccepteerd”, aldus Akhamrane. Germaan/De Eland eindigde uiteindelijk als zesde en met dat resultaat is hij best tevreden. De routinier heeft het goed naar zijn zin en is dan ook van plan om er nog een jaartje aan vast te plakken. Zijn compagnon Willem Jansen is ondertussen op zoek naar een aantal versterkingen voor de selectie. “De sfeer is goed, het is een leuke groep. Ik heb zeker zin om nog een jaartje door te gaan. Daarna wil ik me misschien gaan richten op het trainen van de jeugd. Maar nu wil ik me nog focussen op zelf voetballen”, aldus Akhamrane.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)