Home / slideshow / Taiwo verlaat De Dijk: “Duitsland een van de mooiste landen om te voetballen”
Taiwo Usman

Taiwo verlaat De Dijk: “Duitsland een van de mooiste landen om te voetballen”

Usman Taiwo maakte afgelopen winterstop een interessante overstap. De spits waagde namelijk de sprong naar het buitenland en ging in Duitsland spelen bij SV Dessau 05, met als grote droom profvoetballer te worden. De club bevalt hem tot nu toe uitstekend.

Nieuwe uitdaging

Taiwo was er snel uit toen hij de aanbieding binnenkreeg. “Ik zoek simpelweg nieuwe uitdagingen in het voetbal en doe dat door in verschillende landen te spelen”, legt hij uit. “Mijn uiteindelijke doel is om profvoetballer te worden. Vervolgens kwam Duitsland op mijn pad. Het is een van de mooie landen om te voetballen en toen dat langskwam, twijfelde ik geen moment.” Van die beslissing had Taiwo nog geen moment spijt. “Het gaat tot nu toe erg goed. Niet alleen met mij, maar ook met de prestaties van de club. We hebben verschillende nieuwe spelers uit diverse landen, wat ons team zeer divers maakt. Inmiddels behoor ik tot een van de basiskrachten.”

Doelstellingen

Wat voor voorhoedespeler is Taiwo eigenlijk? “Ik ben een échte spits. Het is mijn kracht om goed in de lucht te zijn. Bovendien ben ik sterk, snel en heb ik een uitstekende conditie.” De aanvaller hoopt de komende periode zowel persoonlijk als met het team stappen vooruit te zetten. “Mijn doelstellingen voor de komende tijd zijn om meer goals te scoren en beter te worden op verschillende vlakken van het spelletje. Het niveau bevalt me tot nu toe erg goed, dus hopelijk kan ik het vasthouden. Dan kan ik over een tijd wellicht een stap omhoog maken. Ik heb namelijk het gevoel dat ik meer aankan dan het niveau waarop ik nu speel.”

Taiwo kijkt tot slot met een goed gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam. “De Dijk heeft uitstekende spelers en we opereerden volledig als een team. We hadden een gezellig, maar eveneens een sterk team.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Daan Pruim (De Dijk) getransformeerd van verdediger naar spits

Send this to a friend