Home / Algemeen / Talent van het jaar 2021/2022: Adil Amghar el Yettefti

Talent van het jaar 2021/2022: Adil Amghar el Yettefti

Drie talentvolle voetballers uit de regio Amsterdam waren overgebleven voor de titel Talent van het jaar 2021/2022. In de eerste ronden streden Dylan van Os (IVV), Xamm Flemming (Ajax), Oscar Abouseada (WV-HEDW), Adil Amghar el Yettefti (AGB) en Lucien Wa Bwanda (De Dijk) voor een plek in de finaleronde. De drie laatstgenoemde spelers stonden in de finale en met een overtuigende meerderheid van de stemmen mag Adil Amghar el Yeffefti van AGB zich Talent van het jaar 2021/2022 noemen.

Voor de AGB-speler was het een week van twee uitersten. Eerst werd de finale voor een plek in de Vierde Divisie van Heino verloren (2-4), maar later in de week werd bekend dat hij verkozen is tot Talent van het jaar. Medespelers bij AGB roemen Amghar el Yettefti om zijn liefde voor het voetbal en zijn enorm enthousiast dat hij verkozen is Talent van het jaar. “Meer dan verdiend!”

“Ik zie het als een beloning voor een mooi seizoen”, aldus de 20-jarige spelmaker. “Van te voren had ik het niet verwacht dat ik genomineerd zou worden als talent van het jaar. Ik dacht dat ik wel een mooi seizoen had gedraaid, maar niet goed genoeg om de nominatie in de wacht te slepen.” Voor Amghar el Yettefti is dit eigenlijk pas het eerste seizoen in een eerste elftal. Afgelopen jaar zat hij in het tweede van DCG, waarna hij de overstap naar AGB, aan de andere kant van Sportpark Ookmeer maakte.

“AGB is een grote familie, dus het bevalt me uitstekend. Iedereen helpt me ergens bij, op elk vlak. Als ik bijvoorbeeld niet lekker in m’n vel zit in de wedstrijd, dan peppen ze me direct op.” Als jongste speler van de selectie is het voor hem erg fijn om te leren van de ervaren spelers in het team. “Ze helpen me enorm, daar ben ik zo dankbaar voor.”

Volgend seizoen wil Amghar el Yettefti direct voor het kampioenschap spelen. “Het is zo zonde hoe we het afgelopen zondag hebben weggeven. We hebben aankomend seizoen een enorm sterk team en willen het rechtzetten.” En het talent van het jaar, met 18 doelpunten in het reguliere seizoen, gaat daar zeker zijn steentje aan bijdragen.

Adil kreeg een gegraveerde schaal met zijn naam en daarnaast een waardebon van Groundhopticket.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB