Home / Algemeen / Teams AGB mogen dit weekend weer in actie komen

Teams AGB mogen dit weekend weer in actie komen

Vanaf dit weekend mogen alle teams van AGB weer in actie komen. Vorige week werden alle wedstrijden van de club door de KNVB uit het programma gehaald. De bond gaf aan dat er te veel tuchtzaken rondom de club lopen en zette als onderdeel van het risicoaanpaktraject het annuleren van de duels in.

AGB schakelde daarop Keje Molenaar in als advocaat, omdat de club het niet eens was met deze beslissing van de bond. Molenaar geeft in gesprek met Het Parool aan dat de bond en de club nu ‘nadere afspraken’ hebben gemaakt. “En daar dient AGB zich ook aan te houden en dat gaat ook gebeuren. Het is niet zo dat er ernstige incidenten waren, maar er waren afspraken over de communicatie tussen beide partijen en daarin hebben ze een beetje verzaakt.”

AGB zit in fase 3 van het risicoaanpaktraject, ‘sturen’. Daarin neemt de KNVB de sturing over de aanpak over. Deze fase duurt drie maanden, waarna tijdens een eindgesprek wordt bepaald of een club het risicotraject mag verlaten. Is dat niet het geval, dan volgt fase 4: straffen. In het meest extreme geval kan dit ertoe leiden dat een club volledige geroyeerd wordt. Dat gebeurde in 2020 bijvoorbeeld met het Utrechtse Papendorp.

Maar dat zal AGB uiteraard willen voorkomen. De zondagselectie neemt het dit weekend op tegen Kolping Boys. Het gemiste duel met Hoofddorp wordt een week later ingehaald. De zaterdagselectie treft dit weekend De Meer. Er is nog geen nieuwe datum gevonden voor het inhaalduel met De Meteoor.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB