AGB Mitchell Theuns

Theuns wil met AGB naar de Hoofdklasse

Ook voor AGB is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Tijdens één van de trainingen, op het kunstgras bij Vlug en Vaardig omdat het eigen kunstgrasveld nog wordt aangelegd, was het enthousiasme duidelijk zichtbaar. AGB heeft zin in het nieuwe seizoen.

Na afloop spraken we de van OFC overgekomen Mitchell Theuns. De middenvelder kende het afgelopen seizoen een minder jaar en maakte de overstap naar AGB. “Ik wil gewoon weer plezier hebben in het voetbal, dat vind ik de afgelopen tijd al steeds meer.”  Ondertussen is AGB begonnen aan de voorbereiding op het komende seizoen. “De afgelopen weken waren goed, het is een leuk elftal. Het zijn allemaal vrienden uit de buurt.” Zelf woont Theuns op zo’n vijf minuten van Sportpark Ookmeer af.

“Ik wil m’n oude ritme weer terug vinden, dat is voor mij erg belangrijk.” Wel is het voor de 28-jarige middenvelder nu een ander soort rol. “Ik heb namelijk best wel wat ervaring in de top van het amateurvoetbal, dus dan heb je op bepaalde tactische dingen meer inzicht. Dat breng ik nu over op de jongere jongens.”

“We gaan gewoon strijden voor het kampioenschap, we moeten niet tevreden zijn met de top vijf. We moeten gewoon meedoen in de top drie. Er is namelijk veel kwaliteit in de groep. Iedereen heeft vroeger in de jeugdopleiding op hoog niveau gespeeld.” Theuns geeft aan ook erg content te zijn met de trainer, de trainingen zijn van hoog niveau. “Daarnaast is de selectie een goede mix. Een paar Nederlandse jongens, een paar Surinaamse jongens, een paar Afrikaanse jongens, paar Marokkaanse jongens en jongens uit Turkije. We willen een echt Amsterdamse club zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB