Thomas Schaap van Purmersteijn naar VVSB
Thomas Schaap van Purmersteijn naar VVSB

Thomas Schaap naar de Bollenstreek

VVSB, voluit Voetbal Vereniging Sint Bavo, is de nieuwe club voor clubtopscorer Schaap. De club uit Noordwijkerhout, gemeente Noordwijk, heeft de middenvelder van Purmersteijn voor komend seizoen aan zich weten te binden.

De spelmaker kwam eerder uit voor Zwaluwen ’30 in zijn woonplaats Hoorn. Schaap heeft een verleden in de jeugdopleidingen van Ajax en FC Volendam en speelde in de laatste jaren van de jeugd bij het Amsterdamse AFC.

Versterking

Schaap, aan de vooravond van de competitiekraker thuis tegen HBS, reageert blij op de transfer naar een grote club uit een hogere divisie: ”Ze hebben mij benaderd, nadat ze mij een aantal wedstrijden hebben gevolgd. Ze waren overtuigd van mijn kwaliteiten. We hebben meerdere gesprekken met elkaar gevoerd. Mijn conclusie is dat ze mij als een rechtstreekse versterking zien. Op het middenveld komt een plekje vrij (Danny Bakker vertrekt van VVSB naar Katwijk, red.) en men ziet mij als een opvolger. Uiteraard zal ik moeten presteren en mezelf laten zien aan de hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen. Ik ben in elk geval niet als een breedteversterking gehaald”.

Sfeer

“Voor mezelf is het een mooie sportieve uitdaging, dit is wat ik wil en hier kon ik niet omheen. Uiteindelijk doe ik het daar – als sportman – voor. Ik moet elke keer een uurtje rijden – enkele reis – vanuit mijn woonplaats, een behoorlijk commitment. Ik ben uiteraard al op bezoek geweest en heb een thuiswedstrijd bekeken. Er komt meer publiek dan in Noord-Holland, de sfeer rondom de wedstrijden ademt voetbal. Er zijn veel derby’s in de bollenstreek. VVSB speelt op een mooi complex. Ik heb zin in dit nieuwe avontuur. Op welk niveau dat start durf ik nog niet te zeggen, VVSB steekt in goede vorm in de derde divisie zondag en zal met ADO’20 uit gaan maken wie er promoveert naar de Jack’s League. Een dubbel spannend weekend voor mij, omdat zij ook dit weekend tegen elkaar uitkomen; VVSB moet zondagmiddag op bezoek bij ADO’20”.

Positief

“De reacties op mijn zomerse vertrek vanuit Purmersteijn waren positief. Ik heb een goede band met iedereen. Ik ben altijd open geweest en de club eerlijk verteld over de interesse en het proces. Daar is door iedereen goed op gereageerd en ook naar gehandeld. Ik ga er alles aan doen om met Purmersteijn hoog te eindigen, kampioen te worden. Ik heb het enorm naar mijn zin hier en dat wil ik mooi afsluiten. Hopelijk neem ik straks afscheid in stijl”.

Foto: website VVSB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)