De Meteoor-SSV

Thuisspelend De Meteoor verrassend onderuit tegen SSV

De Meteoor heeft zondagmiddag een verrassende nederlaag geleden tegen SSV. De Amsterdammers verloren hun thuisduel met 2-5, al was de uitslag wat geflatteerd.

In de openingsfase van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen leek er niets aan de hand voor de ploeg van Trevor Strobbe. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en kwam al binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Nieuweling Julian Regterschot zette de openingstreffer achter zijn naam. De Meteoor maakte in de minuten die volgden handig gebruik van de mindere backs van SSV, waarmee het gevaarlijk was over de vleugels. Het uitbreiden van de voorsprong hing voor De Meteoor dan ook in de lucht, maar plotseling was het aan de andere kant raak door een handige actie van de spits van SSV. Hij kapte naar binnen en schoot in de korte hoek raak. De gastheer schrok overduidelijk van de gelijkmaker en kwam niet meer tot zijn eigen spel. Daardoor kwam SSV nog voor rust ook nog op een 1-2 voorsprong.

Met de achterstand in het achterhoofd moest De Meteoor in het tweede gedeelte van het duel komen. De Amsterdamse vereniging kwam direct na rust uitstekend uit de startblokken en raakte via Fabian Baan zelfs de lat. Pas 25 minuten voor tijd viel de gelijkmaker door een doelpunt van Dave Angeli: 2-2. De Meteoor rook de overwinning en besloot met extra aanvallende impulsen voor het winnende doelpunt te gaan. Daarmee nam het wél de gok dat SSV via de counter gevaarlijk kon worden. Dat werd SSV via een hoekschop, waardoor De Meteoor met 2-3 achter kwam. De Meteoor moest nu helemaal komen, maar het lukte niet meer om te scoren. SSV deed dat in de blessuretijd nog wel twee keer, waardoor een 2-5 eindstand op het scorebord kwam te staan.

“Het kwartje viel vandaag continu de kant op van SSV. Zulke wedstrijden heb je twee of drie keer per jaar, en dat was bij ons vandaag”, legt Strobbe uit. “We zijn veel kwaliteit kwijtgeraakt, vooral voorin, dus we moeten dit seizoen nog harder werken. Het kwam er even niet uit, maar gevoelsmatig is iedereen nu wel weer scherp. Volgende week moet het daarom weer helemaal goed gaan komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)