Home / Algemeen / Tiental AGB in slotfase voorbij Assendelft

Tiental AGB in slotfase voorbij Assendelft

Nadat AGB tegen Legmeervogels flink had uitgehaald, kon het tegen Assendelft bij winst goede zaken doen. Bij winst kon het gat naar de topposities verkleind worden. Maar Assendelft was een geduchte tegenstander en had tot zondag de minste verliespunten in de competitie. Lange tijd leek het erop dat dat niet ging lukken voor AGB, maar in de slotfase sloegen de Amsterdammers toe: 1-3.

Assendelft startte sterk en kwam na een half uur spelen op voorsprong, toen Rick Neele de bal onhoudbaar achter Selahattin Dagasan schoot. Maar AGB werd sterker en kwam voor rust op voorsprong dankzij Amghar el Yettefti. Daarvoor had Ferris Inmyamah al de lat geraakt.

In de tweede helft kwam AGB met tien man te staan, na een rode kaart voor Massin el Azzouzi. Maar dat leek AGB niet te deren, de Amsterdammers bleven de bovenliggende partij en wisten nog twee keer te scoren via Hursut Meric en Bakary Jobe.

Daardoor stijgt AGB naar de zesde plaats op de ranglijst, het gat met koploper Fortuna Wormerveer is 5 punten. Als er komend weekend nog gevoetbald wordt, treft AGB FC Uitgeest.

Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 1a

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB