Tiental Ouderkerk speelt gelijk tegen VVZA

Met tien man heeft Ouderkerk een gelijkspel weten over te houden aan het bezoek aan VVZA: 2-2.

VVZA trok het spel meteen naar zich toe en was al na een paar minuten dicht bij de voorsprong, maar de bal eindigde net naast het doel van Dax de Wit. Ouderkerk was gewaarschuwd en kreeg daarna wat meer grip op het spel. De opkomende Desley Douglas leverde meerdere voorzetten af vanaf rechts, maar zonder succes. Halverwege de eerste helft ging het even mis, toen VVZA kon overnemen na een slordige pass van Anthony Voskuilen. Met kunst- en vliegwerk werd de bal uit het doel gehouden. De paal en Voskuilen zelf speelden daarbij een belangrijke rol. Vlak voor rust werd het wel 1-0 voor VVZA. Terwijl Ruben Kalkman gevloerd werd, zetten de Amersfoorters de aanval voort en werd het 1-0 via Michael Bakkenes. De scheidsrechter liet het doorgaan.

Meteen na rust was het Kalkman die met een vrije trap over de grond d e1-1 tegen de touwen joeg. Niet lang daarna kwam Ouderkerk met 1-0 man te staan na een rode kaart voor Voskuilen. Hij kwam na een duel met de voet op het lichaam van de tegenstander terecht en kon vertrekken. De gegeven penalty werd gestopt door De Wit. Het was vervolgens zelfs Ouderkerk dat op voorsprong kwam. Daan van Unen werd weggestuurd op rechts en zijn voorzet werd door Mitchel Melissen in een keer op de pantoffel genomen: 1-2. Maar de vreugde was van korte duur. Na een overtreding van Zino Voskuilen ging de bal nogmaals op de stip en ditmaal was het wel raak. Bakkenes zette de 2-2 op het bord. Dat was ook de eindstand.

Op Tweede Paasdag reist Ouderkerk opnieuw af naar Amersfoort, dan voor een bezoek aan APWC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink