Home / Zondag 4e / Tiental TABA verslaat Heemstede

Tiental TABA verslaat Heemstede

Ook voor TABA begon het seizoen afgelopen zondag weer, de ploeg kreeg bezoek van Heemstede, dat eveneens uitkomt in de vierde klasse. Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van clubman Arthur de Ruiter werd er afgetrapt.

Het warme zonnetje en de coronapauze van 10 maanden zorgden ervoor dat het een wat rommelig duel werd, maar wel met veel strijd. Uiteindelijk kwam TABA op 1-0 door Luc ten Brink, na een gemakkelijk gegeven penalty. Even later moest TABA met tien man verder na een rode kaart. De ploeg van René van Vark besloot vervolgens wat behoudender te spelen, in een poging de 1-0 vast te houden tot de rust.

Dat lukte en in de tweede helft probeerde TABA via de counter de voorsprong te vergroten. Dat resulteerde nog niet direct in een goal, maar wel opnieuw in een rode kaart. Dit keert voor de doelman van Heemstede, die Steven Olie in een één op één situatie onderuit haalde. Met tien tegen tien lukte het TABA wel om de voorsprong te vergroten. Via Pim Duchart en Emiel Smeets werd het 2-0 en 3-0.

Volgende week vervolgt TABA de poulefase van de beker met een bezoek aan derdeklasser RCH.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)