TOG-TABA

Tiental TOG wint nipt van AFC TABA

TOG heeft ook zijn derde competitiewedstrijd in winst omgezet. De Amsterdammers versloegen AFC TABA, waarbij TOG bijna de gehele wedstrijd met een man minder speelde.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

Het team van trainer Leroy Kroese ging voortvarend van start, maar moest al na tien minuten verder met tien man omdat de scheidsrechter TOG-verdediger Oguzhan Sen na een opstootje van het veld af stuurde. De oefenmeester reageerde direct door spits Noel Ruygrok naar de verdediging terug te halen. Deze keuze pakte goed uit, want TABA kreeg nauwelijks kansen op de openingstreffer. Het gevaarlijkste moment voor het TOG-doel ontstond toen de goed spelende middenvelder Younes Zanzan in eigen strafschopgebied de bal verkeerd raakte en keeper Jeffrey IJmker zich moest strekken. Aan de andere kant was Moussa Oumouh dicht bij een doelpunt voor TOG, maar zijn inzet belandde op de lat.

De tweede helft had hetzelfde spelbeeld. TOG gaf met slechts één spits en goed gesloten linies weinig tot niets weg, terwijl TABA geen raad wist met de overtalsituatie. Verder was de enige TOG-spits Ayoub Amr een ware plaag voor de TABA-verdediging, waarbij hij soms wel drie verdedigers bezig hield. Er kwamen nog wel mogelijkheden voor TABA, maar IJmker keepte een foutloze wedstrijd. Diep in de tweede helft merkte TOG, ondanks een man minder, dat er misschien nog wel meer te halen was dan een gelijkspel. Eerst werd nog een vrije trap van aanvoerder Walda door de TABA-muur tot corner verwerkt, maar tien minuten voor tijd was het dan toch raak voor de gastheren.

Opnieuw stond de ongrijpbare Amr aan de basis van het doelpunt. Hij werd na een solo door een TABA-verdediger in het strafschopgebied neergelegd en Noel Walda schoot de toegekende penalty onberispelijk raak 1-0. TABA-trainer René van Vark wisselde nog aanvallender, maar de TOG-defensie gaf geen krimp meer ondanks dat de arbiter acht minuten blessuretijd erbij trok. Integendeel zelfs, want bij een tweetal counters zagen Amr en de goed ingevallen Fouad Dahmani hun schoten rakelings naast het TABA-doel verdwijnen.

Door de overwinning staat het team van Kroese samen met WV-HEDW met negen punten uit drie wedstrijden fier aan kop. Zondag gaat TOG op bezoek bij Waterwijk en ontvangt TABA in Amsterdam-Oost runner-up VVA/Spartaan.

Tekst: Jordi Smit