Tijn Hammer (Pancratius): “Dit mogen we niet meer weggeven”

Tijn Hammer verruilde afgelopen seizoen HBOK voor zaterdag vierdeklasser Pancratius en daar beleeft de verdediger een topseizoen. De Badhoevedorpers hebben de volle buit uit negen wedstrijden en een voorsprong van zeven punten op naaste achtervolger BFC. Het resulteerde afgelopen weekend in de eerste periodetitel. “Het gaat uitermate goed.”

Pancratius begon dit seizoen met een vrijwel nieuw team aan de competitie. “Het was het initiatief van onze trainer (Danny Hijzelendoorn red.). Hij zat al bij Pancratius en wilde graag een eerste elftal trainen. Daar heeft hij spelers bij gezocht die dezelfde ambitie hebben om te presteren in de vierde klasse. Het was aan het begin even wennen, maar inmiddels hebben we onze draai gevonden.”

Ondanks de ruime voorsprong op BFC, dat onder leiding staat van oud-Ajax-speler Danny Schakel, en de ongeslagen status, ging het in de eerste weken niet vanzelf. “We hebben veel wedstrijden in de laatste minuten gewonnen of met 3-2. Niet omdat we de mindere ploeg waren, meer omdat we onze kansen daarvoor niet wisten af te maken. Ook in de vierde klasse zijn er goed voetballende ploegen, maar ook een aantal teams waar weinig voetbal in zit. Dan moeten we extra hard werken omdat we zelf het spel moeten maken.”

Een voorsprong van zeven punten lijkt voor de andere ploegen niet meer overbrugbaar. Volgens Hammer zal er nog hard aan getrokken moeten worden. “BFC wint iedere week met ruime cijfers en ik verwacht dat zij ook geen punten meer gaan verspelen. Wij zullen iedere week scherp moeten zijn om onze wedstrijden te blijven winnen, want ook in de vierde klasse lopen goede voetballers rond.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto uit zijn tijd bij HBOK: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)