TOB trekt goede reeks door in matig duel

TOB is inmiddels al vier wedstrijden op rij ongeslagen in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller had de nodige moeite met Fortuna Wormerveer en blijft door een 2-1 zege meedraaien in de subtop.

In een stormachtige omgeving waarin harde wind, zon en regen elkaar afwisselden, begonnen de Amsterdammers niet sterk. De onderlinge afstanden waren zo groot dat Fortuna Wormerveer er vrij eenvoudig doorheen kon voetballen. Al na vijf minuten kreeg de thuisploeg een serieuze waarschuwing van de gasten toen een schot van Denzel Petronia op de paal uiteen spatte. Echt wakker werd TOB niet. De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk en er stonden structureel teveel spelers voor de bal, waardoor iedere uitval van Fortuna Wormerveer dreigend was.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers ook aan de leiding. Oog-in-oog met doelman Michael Boeschoten faalde Petronia niet: 0-1. Deze treffer was voor TOB eindelijk het signaal om wat terug te doen met strijd en beleving. Een kleine tien minuten later kopte Nick Koch raak uit een hoekschop van José Bebeto Ngeze. Jordy Klein dacht hierna uit zo’n zelfde corner van Ngeze zelfs de 2-1 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De voorsprong liet niet lang op zich wachten. Klein schoot een erg makkelijk verkregen strafschop onberispelijk binnen en bepaalde zo de ruststand op 2-1.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het niveau zakte naar een zeer bedenkelijk niveau. Beide teams probeerden het wel, waarbij TOB het meest gevaarlijk was en via Tim van Horn uit een van de vele hoekschoppen vergat de 3-1 had moeten maken. Voor het in ruime mate aanwezige publiek was steeds minder te genieten. In de eindstand kwam dan ook geen verandering meer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.