Tobias de Jong

Tobias de Jong vertrekt naar SV Hoofddorp voor speeltijd

Tobias de Jong vertrekt aan het einde van het seizoen bij Koninklijke HFC. De verdediger groeide bij de Haarlemse vereniging op, maar zag niet voldoende kansen om in het eerste team te komen. Vanaf de zomer komt hij uit voor SV Hoofddorp.

De defensieve kracht was onderdeel van Koninklijke HFC Onder-21 en wachtte ondertussen geduldig af voor zijn kans in de A-selectie, maar die kwam maar niet. “Toen wist ik dat het tijd was voor een vertrek”, stelt De Jong, die direct enthousiast was toen Hoofddorp zich meldde. “Mijn eerste reactie was dat het een vereniging is die bij mij in de buurt ligt. Bovendien leek het me altijd een leuke vereniging om voor te spelen.” Het vertrek bij Koninklijke HFC laat De Jong zeker niet koud. “Het is de club waarvoor ik mijn hele jeugd speelde. Ik speelde jarenlang in de hoogste teams van de jeugdafdeling, voetbalde in prachtige wedstrijden mee en kreeg de kans om mezelf optimaal te ontwikkelen. Het was daarom een lastige beslissing om te nemen, maar het gebrek aan speelminuten gaf voor mij de doorslag.”

Bij Hoofddorp lukt het hem eindelijk om deel uit te maken van de A-selectie. De vereniging biedt hem de kans om de strijd aan te gaan met de concurrentie in het team. “Hoofddorp heeft enkele nieuwe spelers aangetrokken, waardoor het nog niet helemaal duidelijk is hoe het volgend seizoen gaat lopen. Voor mij is het zaak om mezelf als centrale verdediger te bewijzen aan de trainer (Jethro Abram, red.) en een basisplaats af te dwingen. Daarnaast moet ik de overgang maken van het junioren- naar seniorenvoetbal.” De Jong hoopt zich de komende jaren in het basiselftal te vechten. Anders kan een andere droom zomaar werkelijkheid worden: werken in het leger. “Ik geef mezelf twee jaar om een zo hoog mogelijk niveau aan te tikken. Als dat niet lukt, dan wil ik mezelf aanmelden voor het leger. Mocht het voetballen goed gaan, dan kom ik voor een lastig dilemma te staan. Gelukkig heb ik nog even om na te denken over dat besluit.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)