TOG

TOG boekt simpele zege op Waterwijk

TOG behaalde afgelopen zondag opnieuw de volle drie punten. De Amsterdammers boekten een redelijk eenvoudige zege op Waterwijk.

Nadat de club vorige week het officieuze periodekampioenschap binnenhaalde, begon TOG prima aan het duel met Waterwijk. Al in de tweede minuut kon Nabil Amankour na een uitstekende hoekschop de bal tegen de touwen aan werken. De thuisploeg hield vervolgens het betere van het spel en kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Waar de doelverdediger van Waterwijk de bal in de tiende minuut nog kon keren, slaagde TOG een kwartier later alsnog erin om de 2-0 te maken. Na goed werk van Fouad Dahmani en een prachtige pass van Reda Aydel kon Rahiet Sadal laag in de verre hoek scoren. Na de treffer kwam het duel wat meer in evenwicht, al kon Waterwijk geen vuist maken.

In de tweede helft was TOG weer sterker, maar de club moest nog tot minuut 65 wachten op de 3-0. Een wervelende solo van Sadal werd door Moussa Oumouh onberispelijk binnengeschoten. Waterwijk kwam echter terug in de wedstrijd. Een strafschop werd goed ingeschoten en was onhoudbaar voor TOG-goalie Jeffrey IJmker. Vijf minuten later had TOG zijn marge van drie doelpunten weer terug. De snelle Ruben Scheepstra glipte langs zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd prachtig afgemaakt door Sadal.

Het was de genadeklap voor Waterwijk. Invaller Mouad Benzidane raakte de paal en de terugspringende bal werd door de attente Scheepstra feilloos tot doelpunt gepromoveerd. Waterwijk deed in de laatste minuten nog iets terug, zodat de eindstand van 5-2 uiteindelijk op het scorebord stond. TOG bezit daardoor het minste aantal verliespunten, maar heeft de gestaakte wedstrijd tegen Ardahanspor nog tegoed. Zondag wacht het team van Leroy Kroese wederom een lastige uitwedstrijd tegen concurrent WV-HEDW. Waterwijk ontvangt het Utrechtse Kismet.