TOG - Ankaraspor

TOG boekt verdiende overwinning op Ankaraspor

TOG is het nieuwe competitieseizoen uitstekend begonnen. Het team van trainer Leroy Kroese was op eigen veld te sterk voor overbuurman Ankaraspor.

De Amsterdammers kregen in de eerste helft diverse goede mogelijkheden via onder meer Ayoub Amr en Noel Ruijgrok, maar het duurde tot de drieëndertigste minuut voordat TOG op voorsprong kwam. Ruijgrok ging op de rand van buitenspel alleen op de doelman af en schoot, nadat de keeper zijn eerste inzet nog kon keren, in de rebound de 1-0 op het scorebord. TOG nam hierna wat gas terug, waardoor de bezoekers een paar keer gevaarlijk voor het TOG-doel kwamen. Desondanks gingen de ploegen met een 1-0 ruststand naar de kleedkamers.

In de tweede helft probeerde Ankaraspor de bakens te verzetten, maar de solide TOG-defensie gaf bijna niets weg. Opnieuw waren er veel kansen voor TOG. Joshua van Eijbergen schoot nest naast en Amr kreeg een enorme kans, alleen hij vergat zichzelf te belonen. Twintig minuten voor tijd werd de ban dan toch gebroken. Na goed doorzetten van invaller Moussa Oumouh kon Amr de Ankaraspor-doelman van dichtbij kloppen. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Al trof Ankaraspor nog een keer de lat, terwijl TOG-keeper Jeffrey IJmker nog uit zijn doel moest komen om een uitbraak onschadelijk te maken.

Het laatste woord was aan TOG. Nadat Amr net buiten het zestienmetergebied was gevloerd, raakte aanvoerder Noel Walda de toegekende vrije schop zodanig hard dat de Ankaraspor-doelman de bal niet onder controle kreeg. De attente Amr kon hierna simpel scoren: 3-0. Vlak voor tijd was er nog rood (2x geel) voor een TOG-speler, maar Ankaraspor kon hiervan niet meer profiteren. Volgende week gaat TOG op bezoek bij JSV Nieuwegein en speelt Ankaraspor op het eigen complex tegen GeuzenMiddenmeer.