TOG

TOG boekt verdiende zege bij concurrent TABA

TOG heeft afgelopen zondag een verdiende 1-3 zege behaald op TABA. Door dit resultaat hebben TOG en Ankaraspor zich voorlopig losgemaakt van hun directe concurrenten WVHEDW en TABA.

Op het zonnige Drieburg-complex van TABA met vele supporters langs de kant begon TOG overtuigend tegen de gastheren. De felheid en gretigheid spatten van het team van Leroy Kroese af. Met snelle aanvallen via de vleugels zette TOG zijn tegenstander direct onder druk en kwam het in de negentiende minuut op voorsprong te staan door Ayoub Amr die in het zestienmetergebied om enkele TABA-spelers slalomde en tenslotte keeper Roel Hoek met een schuiver versloeg: 0-1.

Hierna probeerde TOG door te drukken, maar het vizier van spitsen Amr en Rahiet Sadal stond even niet op scherp. Een schitterende actie in de vijfentwintigste minuut van de uitblinkende Joshua van Eijbergen leverde bijna de 0-2 op, maar zijn schot ging over het TABA-doel heen. In het laatste gedeelte van de eerste helft was het duel in evenwicht met weinig doelrijpe kansen.

In de tweede helft probeerde TABA direct zijn tegenstander vast te zetten en bestookte het de opponent vooral met hoge ballen richting het zestienmetergebied, waar de TOG-verdediging onder leiding van aanvoerder Noel Walda en de sterk spelende Oguzhan Sen prima stand hield. Toen het TABA-offensief enigszins geluwd was, kwam TOG door verdediger Oguzhan Sen uit een hoekschop van Sadal op 0-2. Hij kon de bal van dichtbij over de doellijn werken.

Hierna ging TABA achterin een op een spelen en kwam er voor de spitsen van TOG nog meer ruimte. Een solo en een schot van Van Eijbergen kon eerst nog worden gekeerd door een TABA-verdediger, maar in de rebound wist Amr de bal voor de derde keer in het TABA-doel te werken. Sadal wist hierna ook nog de 0-4 te scoren, alleen zijn treffer werd door scheidsrechter Mahieu afgekeurd.

De wedstrijd leek gespeeld, toch kwam TABA ruim een kwartier voor tijd nog terug tot 1-3 na een onoverzichtelijk situatie voor het doel van TOG-keeper Jeffrey Ijmker waarbij ook nog de ingevallen Bright da Costa de bal raakte. De eveneens ingevallen spits Mark Stobbelaar had de 1-4 op de schoen, maar schoot eerst de bal tegen de uitgelopen Roel Hoek op en in tweede instantie voorlangs het doel. TOG hield in de laatste minuten het hoofd koel en won zo verdiend. Aanstaande zondag is TOG vrij en speelt TABA uit tegen Kismet in Utrecht.