TOG en concurrent Nieuw West United delen de punten in spijkerhard duel

TOG heeft in een beladen duel voorlopig de aanval van concurrent Nieuw West United afgeslagen. Het harde en vaak onvriendelijke duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Scheidsrechter Te Lindert trad met name in de eerste helft onvoldoende op bij grove overtredingen en daardoor waren er voortdurende irritaties over en weer.

Nieuw West United had na 17 minuten de eerste kans en scoorde ook, maar de treffer werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. De wedstrijd was voortdurend in evenwicht met een technisch iets vaardiger Nieuw West, wat echter ook niet resulteerde in kansen. De gastheren zochten echt de grenzen op (en soms er overheen) om de koploper uit Amsterdam Oost uit het spel te halen. Aanvoerder Ouassim Amr van TOG was het eerste slachtoffer vlak voor de rust, na een kamikaze-actie op het middenveld moest de technicus naar de kant en later naar het ziekenhuis.

Aanvallend kon ook de lijstaanvoerder in de eerste helft weinig potten breken, mede door het ontbreken van de spitsen Sadal en Boston (beiden geblesseerd). Zo brak de rust aan met een terechte 0-0 stand.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, met opnieuw veel overtredingen en oponthoud bij blessures. In de 20e minuut van de tweede helft een kans voor Mourad Aitja, maar het schot van de TOG-er werd geblokt door een Nieuw West-verdediger. Aan de andere kant moest TOG-doelman Mubarak een aantal keren handelend optreden. Toch kwam Nieuw West United op voorsprong, TOG-verdediger Nyarko leek met een keurige sliding op de bal redding te brengen maar de scheidsrechter deelde die mening niet en legde de bal op de stip. Totale verbijstering bij de koploper, maar de thuisploeg verzilverde dit buitenkansje: 1-0.

TOG zette een tandje bij en vijf minuten na de openingstreffer lag de bal opnieuw op de stip, nu na hands van een Nieuw West-verdediger. Specialist Noel Walda schoot de bal onberispelijk binnen: 1-1. Hierna veel aanvallen over en weer, waarbij beide partijen de winst naar zich toe probeerden te trekken. NWU leek daarin ook te slagen, want 12 minuten voor tijd kon doelman Mubarak na een hard schot de bal nog tegen de doelpaal duwen, maar de terugspringende bal werd in het TOG-doel gelopen 2-1. Trainer Kroese posteerde hierna de kopsterke verdediger Ed Nyarko in de spits en probeerde zodoende meer power te brengen in de TOG-aanval.

Doordat TOG ‘alles of niets’ ging spelen ontstonden er voor Nieuw West kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar deze werden niet benut. Hierdoor bleef TOG hoop houden op een gelijkspel en zowaar  scoorde de koploper 5 minuten voor de tijd de gelijkmaker. Na een hoge bal voor het NWU-doel kreeg Ed Nyarko de bal bij topscorer Ivo de Waal, die verwoestend uithaalde: 2-2. TOG kreeg in de allerlaatste minuten nog twee kansen, maar het schot van de uitblinkende Joshua van Eijbergen en de prima vrije schop van Brian Groothuesheidkamp werden op fantastische wijze gered door de NWU-goalie.  Zo bleef het uiteindelijk bij een terecht 2-2 gelijkspel. Volgende week speelt NWU thuis tegen Ankaraspor en is TOG gastheer voor het in vorm zijnde CTO’70.

Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)