TOG heeft gemakkelijke middag in Utrecht en wint met 1-4

Het Amsterdamse TOG heeft een vrij gemakkelijke overwinning behaald op het Utrechtse Rivierwijkers. De formatie van Leroy Kroese won met 1-4 maar had zeker meer doelpunten kunnen en moeten maken.

Al in de allereerste minuut had spits Ivo de Waal de openingstreffer op de schoen, maar zijn lob ging over het Utrechtse doel heen. Hierna meteen nog een aantal kansen voor de gasten maar het duurde tot de 21e minuut voordat TOG de score kon openen. Middenvelder Fouad Dahmani werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald en de prima spelende Noel Walda krulde de bal om de muur heen en liet de doelman van Rivierwijkers kansloos 0-1. TOG bleef heer en meester in de eerste helft en het wachten was op meer Amsterdamse goals. Topscorer Ivo de Waal tekende voor de 0-2 en ook even later voor de 0-3 na goed aangeven dit keer van Joshua van Eijbergen, ruststand 0-3.

In de tweede helft opnieuw een sterker TOG, dat wel minder uitgespeelde kansen kreeg dan in de eerste helft. Het Amsterdamse veldspel werd er niet beter op en men ging een beetje mee in de speelwijze van Rivierwijkers. Daardoor werd het qua kijkspel een rommelig duel met veel slordig balverlies aan beide kanten. Uiteindelijk werd het twintig minuten voor tijd nog 0-4 na een van de weinige goede aanvallen van TOG na rust. Ingeleid door Noel Walda waarna Rahiet Sadal collega-spits Ivo de Waal in staat stelde om zijn derde treffer binnen te schieten. Tien minuten voor tijd kreeg Rivierwijkers tenslotte nog een vervroegd sinterklaascadeau van de overigens goed leidende arbiter in de vorm van een heel gemakkelijke verkregen strafschop. Rivierwijkers-speler de Roos redde zodoende de spreekwoordelijke eer voor de Utrechters 1-4. Bij de Amsterdammers waren Noel Walda en aanvoerder Oaussim Amr de uitblinkers. Volgende week ontvangt TOG middenmoter BSM en speelt Rivierwijkers uit bij Eendracht’82.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG