TOG in slotfase langs Ankaraspor en pakt 1e periode

TOG heeft na een uitermate boeiende en spannende wedstrijd tegen Ankaraspor de eerste periodetitel gewonnen. Een prima resultaat van de selectie van de jonge trainer Leroy Kroese; de afgelopen jaren vertoefde TOG immers geregeld in de onderste regionen van de 4e klasse.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

TOG moest tot het eind toe strijden om de overwinning te behalen. De uiteindelijke beslissende treffer viel enkele minuten voor tijd. In de eerste helft was TOG de bovenliggende partij met veelal prima verzorgd voetbal vanuit een goed georganiseerde verdediging. Er waren wel wat kansen, maar de eindpass was vaak net niet goed genoeg. Ook Ankaraspor deed af en toe van zich spreken en bij één van deze aanvallen moest de paal redding brengen voor TOG-keeper IJmker. In de 33e minuut kwam TOG dan toch op voorsprong doordat Noel Ruygrok een hoekschop van Younes Zanzan prima inkopte. Hierna bleef TOG het spel dicteren en 5 minuten voor de rust werd het 2-0, toen opnieuw na aangeven van Zanzan topscorer Ruygrok in de rebound kon scoren nadat de Ankaraspor-keeper zijn eerdere kopbal niet goed had verwerkt.

TOG dacht nu met 2-0 te kunnen rusten, maar de gasten kwamen op slag van rust terug. Via een goed ingekopte bal in de verre hoek werd het 2-1. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter Van Gom af voor rust. In de tweede helft gooide Ankaraspor meer fysiek in de wedstrijd en TOG had hier aanvankelijk niet echt een antwoord op. Uit één van de gegeven vrije trappen rond het strafschopgebied kon uiteindelijk Ankaraspor de gelijkmaker binnen schieten. Even leek het er op dat de wedstrijd de TOG’-ers uit de handen zou glippen, maar de ploeg toonde veerkracht in het laatste kwartier mede door de doorgevoerde wissels van Kroese. Eerst werd nog een treffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd maar vlak voor tijd scoorde TOG dan toch nog de verlossende treffer.

Nadat Ruygrok de onderkant van de lat raakte, kon invaller Mouad Benzidane TOG de toch wel verdiende zege bezorgen, 3-2. Na het eindsignaal was het wachten op de resultaten van de andere wedstrijden. Al gauw bleek dat concurrent WV-HEDW had verloren bij Germaan/Eland. De andere overgebleven concurrent asv Arsenal speelde bij de buren van Geuzen en deze wedstrijd begon pas veel later (15.15 uur ) zodat de TOG-spelers en staf het laatste gedeelte van die wedstrijd konden zien. Geuzen hielp TOG, door in de slotfase een 1-2 achterstand nog om te zetten in een gelijkspel. Daardoor is TOG na 32 jaar weer lijstaanvoerder  in de 4e klasse. Maar belangrijker was nog dat ook hiermee de 1e periode is gewonnen.