TOG in spannend duel voorbij Germaan

TOG heeft zich in een meer spannende dan goede wedstrijd gehandhaafd in de bovenste regionen van de 4e klasse E. De ploeg uit Amsterdam Oost won met 2-0 van Germaan, dat juist de laatste wedstrijden aardig in vorm bleek te zijn.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

Er waren nog geen drie minuten gespeeld of de bal lag al op 11 meter in het TOG-strafschopgebied nadat een Germaan-speler werd onderuit gehaald. Het buitenkansje werd echter door de Germaan-spits niet benut, hij schoot de bal huizenhoog over het TOG-doel. Hierna over en weer aanvallen waarbij het veldspel van TOG beter verzorgd was maar ook de Germaan kreeg enkele goede kansen.

Diep in de eerste helft werd het dan toch 1-0 voor de gastheren, toen de uitblinkende centrumverdediger Joshua van Eijbergen de bal van 25 meter achter de verbouwereerde Germaan-keeper schoot. Na deze treffer probeerde Germaan nog voor de rust op gelijke hoogte te komen, maar de TOG-verdediging hield stand. Germaan-trainer Dave Seegers had zijn mannen in de rust opdracht te geven om meer druk te zetten en dit resulteerde in legio kansen, maar TOG-goalie IJmker hield zijn doel schoon. Daarbij kreeg hij hulp van onder andere middenvelder Hakiki, die de bal van de doellijn haalde toen ook IJmker gepasseerd was. Doordat de Germaan steeds meer risico ging nemen, werden de counters van TOG steeds talrijker en gevaarlijker. Eerst kregen Noel Ruygrok en Moussa Oumouh de bal in kansrijke positie niet langs de Germaan-doelman en ging de lob van de ingevallen Rahiet Sadal net naast het doel.

Uiteindelijk viel twee minuten voor tijd dan toch de beslissing toen de snelle Sadal nu wel het net wist te vinden, eindstand 2-0. Door dit resultaat staat het team van TOG-trainer Leroy Kroese op de tweede plaats met twee punten minder dan NFC, maar ook met 1 wedstrijd minder gespeeld. Komende zondag speelt TOG het eerder uitgestelde duel tegen VVA/Spartaan op sportpark Middenmeer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)