AVV TOG

TOG laat zege glippen in Bennebroek

TOG heeft afgelopen zondag opnieuw punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. De Amsterdammers bleven in Bennebroek tegen BSM steken op 4-4, terwijl de ploeg een half uur voor tijd nog met 1-4 voorstond.

TOG, dat ook de eerste wedstrijd tegen BSM gelijkspeelde, (in Amsterdam werd het 2-2) had in de eerste twintig minuten veel de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Tegenstander BSM speelde compact met veel mensen achter de bal en kwam er af en toe in de counter gevaarlijk uit. Het duurde tot de 31e minuut voordat de score geopend werd. Het waren de gastheren die op 1-0 kwamen. TOG-doelman Taskin liet een afstandsschot van de borst afspringen en BSM-er Jacobs reageerde attenter dan de TOG-defensie. TOG moest op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er 6 minuten later dan ook. BSM verdedigde niet goed uit, Rahiet Sadal onderschepte de bal en liet de BSM-doelman kansloos. Enkele minuten later werd TOG-spits De Waal de diepte ingestuurd en kwam binnen de 16 meter in botsing met de BSM-doelman. De scheidsrechter wees tot woede van de thuisclub naar de stip en specialist Noel Walda verzilverde dit buitenkansje: 1-2. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft kwam TOG al heel snel op 1-3 doordat Ivo de Waal een prima voorzet van Bright Owusu goed af kon ronden. BSM gaf meer ruimte weg dan in de eerste 45 minuten en TOG kon zodoende, enigszins geflatteerd, zelfs op 1-4 komen. De goed spelende Mourad Aitja kapte twee BSM-verdedigers uit en schoof de bal in de verre hoek. De wedstrijd leek gespeeld, maar er volgde een krankzinnig half uur waarin BSM weer in de wedstrijd werd geholpen door een zeer dubieuze strafschop gegeven na een schouderduw van TOG-verdediger Walda. Quint Lammerse liet keeper Taskin kansloos: 2-4.

Tot overmaat van ramp moest 17 minuten voor tijd TOG-er Brian Groothuesheidkamp met twee keer geel, dus rood, naar de kant en moesten de Amsterdammers met 10 man verder. De thuisclub rook bloed en TOG kwam onder druk te staan. In de 81e minuut kon de geheel vrijstaande Joey Sorbin de 3-4 scoren en in de laatste minuut van de officiële speeltijd kopte opnieuw Lammerse zelfs de 4-4 in. In de blessuretijd raakte BSM nog de paal en kon aan de andere kant Joshua van Eijbergen de bal na een TOG-counter net niet tussen de palen krijgen. Hierdoor eindigde deze spectaculaire wedstrijd in een 4-4 eindstand.

TOG-trainer Leroy Kroese was uiteraard zeer aangeslagen na de wedstrijd waarin zijn team een zekere overwinning uit handen had gegeven. Kroese vond dat het kantelpunt de rode kaart was, waardoor BSM de druk in de slotfase op de Amsterdamse defensie kon opvoeren. Zijn ploeg staat nu 5 punten achter op koploper DSS maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. TOG ontvangt aankomende zondag Eendracht ’82 en BSM gaat proberen om opnieuw te stunten, nu tegen lijstaanvoerder DSS. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG