TOG medekoploper na doelpuntrijke zege op NFC

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft TOG haar derde opeenvolgende zege behaald. Op een regenachtig sportpark Middenmeer werd het sterke Amstelveense NFC met 5-3 verslagen.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 4e

In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het spel gelijk op, met iets meer balbezit voor NFC. Hierna nam de thuisclub langzaam het initiatief over en dit resulteerde in een aantal prima aanvallen. Vooral via de rechterkant, waar rechtsback Ruben Scheepstra wel raad wist met de ruimte die de NFC-defensie aan hem gaf. In de 24e minuut leidde een actie van Noel Ruygrok de openingstreffer in. De snelle en technisch vaardige Rahiet Sadal speelde zijn tegenstander uit en zijn voorzet werd van dichtbij ingetikt door Moussa Oumouh. Die treffer gaf TOG vleugels en 10 minuten later viel de 2-0 uit een werkelijk schitterende vrije trap van Noel Ruygrok. De TOG-topscorer schoot van ruim 25 meter de bal ineens diagonaal in de kruising. TOG bleef aandringen en de 3-0 was 5 minuten voor de rust dan ook meer dan logisch, opnieuw was het Ruygrok die uit een onoverzichtelijke situatie raak schoot. Na de thee probeerde NFC onmiddellijk druk te zetten op de thuisclub maar de eerste de beste TOG-aanval resulteerde in de 4-0. Rahiet Sadal kapte een tegenstander uit en schoot de bal langs de NFC-keeper.

Twee minuten later kon aanvoerder Walda uit een strafschop de 5-0 maken maar zijn “Panenka” verdween over de NFC-lat. Even later was het dan toch raak voor TOG, toen uitblinker Sadal een TOG-aanval afrondde met een fraaie boogbal over de uitgelopen doelman. De wedstrijd leek gespeeld maar door enkele noodzakelijke wissels vanwege blessures was de organisatie bij de gastheren totaal zoek en NFC profiteerde gretig hier van. Binnen een kwartier scoorde NFC drie treffers maar verder dan 5-3 liet de ploeg van TOG-trainer Leroy Kroese het niet komen. Kroese was blij met het spel van zijn ploeg in een groot gedeelte van de wedstrijd maar bleef ook kritisch. Hij vond dat zijn team het zichzelf nog onnodig moeilijk had gemaakt in de slotfase. Door dit goede resultaat is TOG medekoploper in 4 E samen met ASV Arsenal. Zondag a.s. gaat TOG op bezoek bij TABA.