TOG na de rust ruim langs AC Amsterdam

TOG heeft zijn tweede plaats in de zondag 4e klasse E verstevigd door thuis met 7-3 ruim te winnen van Amsterdam AC. In de beginfase van de wedstrijd leek het er niet op dat de TOG’ers een grote overwinning zouden behalen. Amsterdam AC stond binnen 12 minuten al brutaal met 0-2 voor.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

Eerst verkeek TOG-keeper IJmker zich op een afstandsschot en even later lag de bal opnieuw in het TOG-doel na slordig verdedigen. TOG kon maar niet in de wedstrijd komen en leed veel onnodig balverlies, met name op het middenveld. Tien minuten voor de rust kwam de ommekeer, aanvoerder Noel Walda kopte een prima corner van Reda Adyel in. Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter was het opnieuw Walda die een vrije trap van Ruygrok ,weer met een kopbal, tot doelpunt promoveerde. In de tweede helft speelde TOG beduidend beter en dat leidde al snel tot de 3-2 en 4-2, doelpuntenmakers waren respectievelijk Noel Ruygrok en Rahiet Sadal.

Amsterdam AC kon de nederlaag niet meer afwenden, al kreeg de ploeg nog wel een grote kans, maar keeper IJmker keerde de inzet van de Amsterdam-aanvaller. Topscorer Ruygrok schoot vlak daarna van zeker 25 meter de bal snoeihard achter de Amsterdam-keeper en zorgde zo voor de 5-2. De 6-2 was het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Linksback Sidney Wijnbergen lanceerde de snelle Sadal die de bal met veel gevoel voor het doel gaf waarna opnieuw Ruygrok met een prachtige snoekduik de bal in de verste hoek kopte. Hierna werd er nog een Amsterdam-speler met tweemaal geel uit het veld gestuurd, toch wist Amsterdam AC daarna nog een keer te scoren. De laatste TOG-goal werd gescoord door invaller Moussa Ouhmou, die van dichtbij kon intikken nadat de keeper een inzet van Ruygrok niet goed had verwerkt. Door dit resultaat staat de ploeg van Leroy Kroese op een tweede plaats achter koploper ASV Arsenal en gaat komende zondag op bezoek bij Geuzen Middenmeer. Amsterdam AC krijgt dan bezoek van Germaan/de Eland.