TOG

TOG neemt met ruime zege revanche op CTO’70

Koploper TOG zette afgelopen zondag de nederlaag bij CTO ’70 van eerder dit seizoen recht. Het team uit Amsterdam-Oost besliste het duel al in de eerste helft en won uiteindelijk verdiend met 4-1.

In de eerste twintig minuten leek het er niet op dat TOG een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan, want de Duivendrechters gaven uitstekend partij. Verder dan een schot in het zijnet van Rahiet Sadal kwam de gastheer niet. In de eentwintigste minuut strafte Sadal een slordigheid in de defensie van CTO’70 bekwaam af: 1-0.

Vanaf dat moment had de koploper de wedstrijd onder controle. Vijf minuten later was het 2-0 door Ruben Scheepstra die in de rebound kon scoren, nadat Nabil Amankour eerst nog tegen de CTO-doelman had aangeschoten. De verdediging van CTO’70 bleef hardnekkig op een lijn verdedigen en dat was in het voordeel van de snelle TOG-spitsen. Uit wederom een snelle TOG-aanval bracht Ruben Scheepstra in de eenendertigste minuut de bal voor het doel. De attente Nabil Amankour kon beheerst de 3-0 binnenschieten. Hierna nam TOG wat gas terug, zonder dat de bezoekers echt gevaarlijk werden. Dat gebeurde wel in de allerlaatste minuut van de eerste helft toen een schitterend afstandsschot via de onderkant van de lat het veld weer in stuiterde.

Door een lichte blessure bij spits Amankour werden er wat veranderingen in het TOG-team aangebracht en dat kwam het spel in de tweede helft niet ten goede. TOG werd wat slordiger en vooral de eindpass liet te wensen over, waardoor er weinig doelrijpe kansen werden genoteerd. Toch kwam de thuisploeg na ruim een uur spelen op 4-0 te staan. Bij een goede voorzet vanaf de zijkant werd de bal verlengd door Joshua van Eijbergen en kon Bright de Costa bij de tweede paal raakschieten. Na deze treffer kreeg CTO’70 enkele kansen, waarvan één kans werd benut. Het laatste wapenfeit kwam toch nog van TOG, maar de treffer van Joshua van Eijbergen werd alsnog wegens buitenspel afgekeurd.