TOG

TOG op drempel van kampioenschap na winst op VVA/Spartaan

TOG staat op de drempel van promotie naar de derde klasse na de 3-0 overwinning op VVA/Spartaan. Het team van Leroy Kroese staat  zes verliespunten voor op zijn naaste belagers en kan zondag het kampioenschap binnenhalen in de uitwedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer.

De koploper trof met VVA/Spartaan een team wat prima partij gaf met een goede organisatie en snelle en technisch vaardige spelers. De eerste helft was gelijk opgaand met kansen aan weerskanten. Onder andere een prima vrije trap van Noel Walda kon met een katachtige redding door de VVA/Spartaan tot hoekschop worden verwerkt. Aan de andere kant hield TOG-keeper Jeffrey IJmker met een uitstekende redding zijn doel schoon na een snelle VVA/Spartaan aanval. Vlak voor de rust van het sportieve duel ontstond er een klein opstootje, waarbij de uitstekend leidende scheidsrechter een VVA/Spartaan-speler met tweemaal geel van het veld stuurde.

Ook in de tweede helft bleef VVA/Spartaan ondanks de nummerieke minderheid goed partij geven. Toch kwam de koploper op voorsprong doordat middenvelder Joshua van Eijbergen de bal na een hoekschop bij de eerste paal in kon koppen: 1-0 . Na deze treffer wilde TOG doordrukken, maar men was voor de goal te onrustig om de wedstrijd te beslissen. VVA/Spartaan bleef dan ook met tien man vooral in de omschakeling gevaarlijk en de voortreffelijke IJmker moest tot twee keer toe in actie komen om een gelijke stand te voorkomen.

Na kansen voor Ayoub Amr en Rahiet Sadal werd acht minuten voor tijd toch de ban gebroken voor de thuisclub. Uit een prima hoekschop van Younes Zanzan kon Ouassim Amr bij de tweede paal vrij inkoppen. VVA/Spartaan gaf zich gewonnen en de ruimtes achterin bij de bezoekers werd steeds groter zodat er diverse kansen voor TOG ontstonden. Uit een van deze mogelijkheden kon Sadal nog de 3-0 binnenschieten.

Het was uiteindelijk geen gemakkelijke overwinning, maar wel een hele belangrijke doordat concurrent Ankaraspor in Utrecht verrassend van Kismet verloor. Zodoende kan TOG bij een overwinning of gelijkspel zondag bij GeuzenMiddenmeer zich na 35 jaar weer derdeklasser noemen. VVA/Spartaan ontvangt zondag CTO’70.