Home / Algemeen / TOG pakt eerste periode en wil zo lang mogelijk mee doen

TOG pakt eerste periode en wil zo lang mogelijk mee doen

In het seizoen 2018/2019 eindigde de Amsterdamse voetbalclub TOG als negende in de zondag vierde klasse. Trainer Leroy Kroese had de ambitie uitgesproken om bij dit seizoen eerste 6 te eindigen. Een scherpe doelstelling, aangezien TOG de laatste jaren niet op deze plekken is geëindigd. Na acht gespeelde wedstrijden heeft TOG echter een periodetitel gepakt en wil de ploeg van Kroese de lijn doortrekken. “Als we dan toch hier staan, wil ik zo lang mogelijk bovenin meedraaien, maar het is wel een pittige competitie. Met natuurlijk alleen maar Amsterdamse ploegen, we kunnen veel op de fiets doen, haha.”

“Jongens spelen dit seizoen op andere posities dan andere jaren en dat pakt goed uit. Ook klikt het goed tussen de spelers onderling,” aldus Kroese. De wedstrijd van dit weekend werd beslist door een late goal van invaller Mouad Benzidane. Kroese is erg blij dat het duel juist door een invaller werd beslist. Hij beschikt namelijk een brede spelersgroep. “We hebben 15, 16 spelers die echt aan elkaar gewaagd zijn.” Door middel van rouleren probeert hij alle spelers te laten spelen, maar ook legt hij aan z’n spelers uit wanneer ze niet spelen. “De sfeer zit er goed in. Natuurlijk zullen er spelers teleurgesteld zijn, het zou juist raar zijn als je het prima vindt als je op de bank begint. Daarom ook complimenten aan Mouad. Als je zo binnen de lijnen komt en direct goed speelt. Helemaal omdat hij ook nog eens de winnende treffer maakt. Hij liet ook zien niet het koppie te laten hangen en zich in de basis te willen spelen.”

Via de trainer van Germaan/De Eland hoorde Kroese dat concurrent WV-HEDW in de rust tegen een 1-0 achterstand aan keek. Hierdoor was TOG gebrand om de overwinning binnen te halen, aangezien het team dan alleen nog afhankelijk was van het resultaat van Geuzen/Middenmeer tegen Arsenal. Na de gewonnen wedstrijd tegen Ankaraspor gingen de spelers van TOG en de aanwezige toeschouwers kijken bij de tweede helft tussen Geuzen/Middenmeer tegen Arsenal. Door de 2-2 uitslag pakte TOG de eerste periodetitel. In de kantine van TOG was het nog lang gezellig.

Send this to a friend