TOG pakt periodetitel en ziet concurrentie punten verspelen

Vierdeklasser TOG heeft afgelopen zondag prima zaken gedaan. Zelf pakte het de eerste periode en zag de concurrenten DSS en Nieuw West punten verspelen.

Het was voor het team uit Amsterdam-Oost zeker geen gemakkelijke middag tegen Onze Gezellen, de hekkensluiter van Zondag 4c. De spanning zat er goed op bij de ploeg van Leroy Kroese, maar zijn team kwam al na 3 minuten op voorsprong, topscorer Ivo de Waal scoorde via een been van een van de Haarlemse verdedigers na een prima pass van verdediger Bright Da-Costa 1-0. Het zou de nodige rust moeten brengen bij de TOG-ers, maar het team ging na deze openingsgoal mee in het vechtvoetbal van Onze Gezellen. Vooraf had Kroese het nodige geduld gepredikt bij zijn team en niet te snel de lange bal te geven ook al omdat de tegenstander compact speelde en de counter sterk toepaste.

De Haarlemmers vochten zich terug in de wedstrijd en halverwege de eerste helft kwamen zij verdiend langszij, doordat er bij TOG slecht verdedigd werd aan de rechterkant van de verdediging. TOG kon maar niet echt in de wedstrijd komen, had wel veel balbezit maar kon geen potten breken. Tien minuten voor de rust werd het zelfs 1-2, toen rechterverdediger Dahmani zich vergreep binnen de zestienmeter en scheidsrechter Pen terecht naar de penaltystip wees. TOG-doelman Mubarak was kansloos bij de feilloos ingeschoten strafschop. Een domper voor de Amsterdammers, rust 1-2.

De tweede helft was nauwelijks een paar minuten oud toen de thuisclub weer naast Onze Gezellen kwam. Een hoekschop van Aitja werd door Romello Boston fraai ingekopt 2-2. TOG speelde nu met meer overleg en drong Onze Gezellen terug op eigen helft. De counters van de Haarlemmers werden spaarzamer en de druk op het Haarlemse doel werd groter. In de 71e minuut kopte opnieuw Romello Boston de 3-2 in nu na een prima genomen hoekschop van Brian Groothuesheidkamp. Onze Gezellen spartelde wel nog wat tegen en probeerde vooral uit standaardsituaties de gelijkmaker te forceren. De beste kans was toch nog voor TOG, Romello Boston scoorde bijna zijn hattrick maar de prachtige voorzet van Bright Owusu werd na de inzet van Boston geblokt door een Haarlemse verdediger. Zo bleef het 3-2 en was de periodetitel binnen voor TOG.

Trainer Leroy Kroese was natuurlijk enorm blij met deze periodetitel, maar gaf ook aan dat het kampioenschap het einddoel is. Onze Gezellen was teleurgesteld in het resultaat en liet zien dat het krachtsverschil in deze klasse erg klein is. Klein feestje dus in Amsterdam Oost, volgende week zondag zijn beide teams vrij. Op zondag 25 februari wordt de competitie hervat, Onze Gezellen gaat opnieuw op bezoek in Amsterdam Oost nu bij Ankaraspor. TOG speelt de lastige uitwedstrijd bij Nieuw West United dat vijf verliespunten meer heeft dan de lijstaanvoerder. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG