VVA/Spartaan - TOG

TOG sleept in doelpuntrijk duel zege binnen tegen VVA/Spartaan

Vierdeklasser TOG moest afgelopen zondag tegen VVA/Spartaan alles uit de kast trekken om een zege te behalen. Op het sportpark aan de Jan van Galenstraat won het team van trainer Leroy Kroese nipt met 3-4.

Aan het begin van het duel leek het er niet op dat TOG zou winnen, want binnen een kwartier stond de club al op een 2-0 achterstand. De doelpunten vielen vanwege matig verdedigen en slechte communicatie in de achterste linie, wat kwam door een aantal wisselingen in het team. Na de tweede treffer besloot Kroese wat veranderingen aan zijn ploeg door te voeren, waardoor het elftal een stuk beter ging draaien en zelfs de aansluitingstreffer maakte. Reda Adyel bracht de bal bij een schitterende vrije trap bij aanvoerder Noël Walda die Nabil Amankour bereikte: 2-1.

De treffer zorgde voor nóg meer vertrouwen bij TOG dat snel op zoek ging naar de gelijkmaker en deze vond. Mark Stobbelaar kreeg de bal in de diepte aangespeeld en schoot op doel. Waar de doelverdediger van VVA/Spartaan de bal nog toucheerde, zorgde Amankour voor het doelpunt: 2-2. De bezoekers hadden de smaak te pakken en probeerden ook op voorsprong te komen, maar de opponent kreeg het voor elkaar om de gelijke stand tot de rust vast te houden.

Na de theepauze bleef TOG de sterkere ploeg, meer creëerde het weinig uitgespeelde kansen. Aan de andere kant bleek VVA/Spartaan wel in staat te zijn om te scoren, waardoor TOG opnieuw op een achterstand kwam te staan. Een aanvaller van de tegenstander kopte de bal prachtig langs Jeffrey IJmker: 3-2. Kroese kon vervolgens niets anders doen dan enkele aanvallende wissels toe te passen en te hopen dat zijn ploeg nog een slotoffensief in huis zou hebben.

Daar slaagde TOG in het laatste kwartier uitstekend in. Ouassim Amr maakte zijn kans twaalf minuten voor tijd schitterend af en bracht zijn ploeg daarmee terug in de wedstrijd. Aan het einde van de wedstrijd lukte het Amankour zelfs om de winnende treffer te maken. Hij was de verdediging van VVA/Spartaan te snel af en krulde de bal met de buitenkant van zijn voet schitterend tegen de touwen aan: 3-4. In de slotfase was de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk, maar IJmker bewees zijn waarde. Aankomende zondag wacht voor TOG een wedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4E

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG