TABA

TOG stelt teleur bij competitiestart tegen TABA

TOG heeft zichzelf bij de start van de competitie een slechte dienst bewezen. De ploeg van Leroy Kroese, die vorig seizoen lang aan kop ging, verloor de uitwedstrijd bij TABA: 4-3.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

In de eerste twintig minuten was TOG de bovenliggende partij en kreeg ook kansen via de snelle buitenspelers Sadal en Scheepstra. Het was echter TABA dat via Steven Olie de score opende in de 21e minuut na een misverstand tussen de verdediging en keeper IJmker. Vier minuten later had de TOG-doelman geen antwoord op een fantastische vrije trap van Dion van Vark vanaf zeker 35 meter. TOG wankelde en bij een razendsnelle TABA-counter leek het zelfs 3-0 te worden, maar nu redde IJmker met prima reflex. TOG herstelde zich echter en nam het initiatief weer over, er werd goed druk gezet op de verdediging van TABA. Vijf minuten voor rust bracht Moussa Oumouh de spanning terug: 2-1. Drie minuten later scoorde spits Noel Ruijgrok zelfs de gelijkmaker, na opnieuw goed werk van Oumouh. TOG dacht nu met een gelijke stand de rust in te gaan, maar TABA kon opnieuw de leiding nemen, nadat de verdediging van TOG stond te slapen na een lange bal van achteruit. Keeper IJmker werd geklopt met een lob van Jari Julien, verdediger van Eijbergen kon de bal niet meer voor de doellijn keren: 3-2.

TOG

Na de pauze trok TOG opnieuw het initiatief naar zich toe maar de ploeg bleef problemen houden met de positiewisselingen en de snelle counters van het team van Rene van Vark. Met een tweetal wissels probeerde Kroese meer grip te krijgen op TABA, maar na opnieuw een snelle counter werd doelman IJmker voor de vierde keer geklopt. Emiel Smeets schoot de bal met de buitenkant van zijn voet binnen. Nog gaf het team van Kroese zich niet gewonnen en zette TABA vast, maar steeds weer stond een TABA-speler in de weg bij schoten van Ruijgrok en Sadal. In de blessuretijd scoorde invaller Ayoub Amr met een prachtige uithaal in de bovenhoek nog de 4-3 maar de tijd was tekort voor TOG om er nog een verdiend gelijkspel er uit te slepen. Een teleurstellend begin van de competitie dus voor TOG dat volgende week Schalkwijk ontvangt  (7-2 winst op asv Arsenal). TABA gaat naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Ardahanspor (3-2 nederlaag tegen Waterwijk).