TOG verliest ruim van VVA/Spartaan

TOG heeft zondag de kans laten liggen om winterkampioen te worden in de zondag 4e klasse E.  De formatie van trainer Leroy Kroese verloor enigszins geflatteerd met 1-5 van VVA/Spartaan.

Bekijk hier de stand in Zondag 4e

In de eerste twintig minuten leek het er nog op of het team uit Amsterdam Oost een reguliere overwinning zou gaan behalen. Zeker nadat een vrije trap van Noel Walda niet goed genoeg door de Spartaan-keeper werd verwerkt. Zo kon de attente Mourad Benabdallah al na 10 minuten de 1-0 scoren. TOG domineerde en leek al vroeg de wedstrijd te willen beslissen. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd echter. Bij een duel op het middenveld kreeg Spartaan een vrije trap toegewezen, die heel snel genomen werd en op de inzet van de Spartaan- aanvaller had TOG-keeper IJmker geen antwoord.

Hierna was gedurende tien minuten de organisatie in de TOG-verdediging compleet zoek en VVA/Spartaan profiteerde hier optimaal van. Via twee counters stond ineens de ruststand van 1-3 op het bord. In de rust probeerde Kroese zijn team weer op het juiste spoor te brengen en voerde enkele wissels door. De invallers Oumouh en Wijnbergen kregen goede kansen, maar kregen de bal niet langs de Spartaan-keeper.

Bij het allereerste schot op doel van VVA/Spartaan in de tweede helft  ging TOG -keeper IJmker in de fout: 1-4. TOG, dat zijn topscorer Ruygrok vanwege vakantie miste, probeerde nog wat te forceren maar verder dan een kopbal op de lat van de hardwerkende Benabdallah kwam de ploeg niet. In de slotfase kon Spartaan nog een keer profiteren van de ruimte die TOG achterin moest weg geven. Eindstand 1-5.

Op 26 januari hervat TOG de competitie met een uitwedstrijd bij Ankaraspor.