TOG wint ook van WVHEDW en geeft goede seizoenstart vervolg

TOG heeft na een spannende wedstrijd een goed vervolg gegeven op de overwinning van vorige week tegen Eendracht. Uit bij “de buren” van WV-HEDW werd met 1-3 gewonnen.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 4e

Gemakkelijk kwam deze zege echter niet tot stand, want binnen drie minuten stond de ploeg al op achterstand doordat een aanvaller van WV-HEDW de bal op de zestien meter simpel kon aannemen en uit de draai doelman IJmker wist te verrassen. Het duurde zo’n 20 minuten voor TOG de schok te boven was. Langzamerhand kwam de ploeg beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen. Even voor het half uur schoot aanvoerder Noel Walda uit een vrije trap TOG naast WV-HEDW. De keeper raakte de bal nog wel, maar kon een treffer niet voorkomen. Hierna probeerde TOG door te drukken en spits Noel Ruygrok wist met een schitterend afstandsschot TOG op voorsprong te zetten: 1-2.

Na de pauze een onherkenbaar TOG, dat de bal niet meer in de ploeg kon houden en zich geregeld lieten terugdringen door WV-HEDW. De gastheren kregen enkele grote kansen maar de TOG-verdediging, met een uitblinkende Joshua van Eijbergen en een fenomenale keeper Jeffrey IJmker hield stand. Ook bracht de paal nog een keer voor TOG redding. Doordat WV-HEDW de verdediging enigszins verwaarloosde, kreeg TOG gelegenheid om te counteren. Bij een van deze counters kon topscorer Noel Ruygrok de bevrijdende treffer scoren voor TOG. Trainer Leroy Kroese van TOG was na afloop realistisch, zijn ploeg had met name in de tweede helft niet goed gespeeld maar hij prees wel de instelling en vechtlust van zijn team. Aankomende zondag krijgt TOG bezoek van het Amstelveense NFC, dat met 4-1 van Geuzen Middenmeer wist te winnen.