Home / Algemeen / TOG wint topper van Arsenal

TOG wint topper van Arsenal

Trainer Leroy Kroese van TOG had vooraf behoorlijk wat personele problemen voor de wedstrijd tegen concurrent asv Arsenal. Doordat het gehele programma van vorige week was doorgeschoven, miste Kroese enkele spelers die hun wintersportvakantie hadden gepland. Tevens waren er ook enkele spelers niet wedstrijdfit. Ook Arsenal miste om die redenen een aantal spelers.

Kroese koos ervoor om zelf weer de keepershandschoenen aan te trekken en zijn ploeg wat om te zetten. Na een waardige minuut stilte in verband met het overlijden van oud-keeper en clubicoon Bas Mol, trok TOG vanaf het begin het spel naar zich toe. Asv Arsenal liet TOG veel aan de bal, maar counterde gevaarlijk bij balverlies van de ploeg uit Amsterdam Oost. De eerste kans was voor rechtsbuiten Ruben Scheepstra van TOG, hij schoof de bal echter in het zijnet.

Bij de directe volgende aanval kreeg de linkerspits van Arsenal een grote kans, maar Kroese redde met de voet. Toch werd het na 25 minuten 1-0 voor de thuisclub, Mouad Benzidane kon in de rebound na een goede TOG aanval scoren. Enkele minuten later was het alweer gelijk na een vlijmscherpe Arsenal-counter waarbij de TOG-verdediging er niet goed uit zag en Lobias tot scoren kwam. Toch leek de koploper met een voorsprong te gaan rusten, toen de opkomende back Sidney Wijnbergen in het strafschopgebied ten val werd gebracht. De anders zo trefzekere aanvoerder Walda miste het buitenkansje echter. Ruststand 1-1.

De thuisclub was niet aangeslagen door de gemiste strafschop en zette Arsenal direct weer onder druk met goed verzorgd veldspel. Tien minuten na de hervatting scoorde Noel Ruygrok, na een blunder in de Arsenal-defensie de 2-1. De topscorer was direct hierna opnieuw trefzeker, hij kopte een door Reda Aydel prima genomen hoekschop snoeihard bij de eerste paal in. Arsenal gaf zich nog niet gewonnen en kwam door een goed genomen vrije trap van Saygin terug tot 3-2. Hierna toonde TOG zijn mentale veerkracht, die kenmerkend is voor het team dit seizoen. De ploeg bleef de aanval zoeken en dit werd tenslotte beloond met een vierde treffer gemaakt door Moussa Oumouh. Hierna kwam de overwinning van TOG niet meer in gevaar. TOG is nu de volgende twee zondagen vrij en speelt op 8 maart thuis tegen TABA. Arsenal moet op 1 maart thuis inhalen tegen Germaan de Eland.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

Send this to a friend