Tom Noordhoff (Jong Almere City) naar OFC

Derdedivisionist OFC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Tom Noordhoff. De oud-Ajacied komt over van Jong Almere City, waarmee hij onderin de Derde Divisie zaterdag staat. Noordhoff, die terugkeert in de regio, is de vierde aanwinst voor de Oostzaners.

De 21-jarige verdedigende middenvelder speelde in de jeugd van Stormvogels/Telstar en Ajax, waar hij het tot Jong Ajax schopte. Na één seizoen in de Jupiler League, onder Jaap Stam en Andries Ulderink, keerde Noordhoff terug bij Telstar. Daar kwam hij tot zeven wedstrijden. “Ik ben vorig seizoen van Telstar naar Almere City gegaan om een kans te krijgen en te laten zien wat ik kan. Helaas heb ik geen minuten mogen maken in het eerste elftal en heb ik alles in Jong gespeeld. Nu wil ik eens een topjaar draaien, waarin ik elke week kan spelen in een goed team. Daarna zie ik wel hoe het er verder voorstaat.”

De plannen die OFC hem heeft voorgehouden, spreken de voormalig jeugdinternational (Oranje onder-17 en -18) aan. “Ze willen alles op een professionele manier aanpakken; een topsportmentaliteit binnen en buiten het veld. Het blijft natuurlijk de amateurs en dat zal een omschakeling van mij vragen, maar het ligt eraan hoe je daar zelf mee omgaat. Ik zal er vanaf dag 1 staan en met een goede houding alles aan doen om elke keer te winnen.”

Na eerder Martijn Tjon-A-Njoek en Donny Verdam (allebei Rijnsburgse Boys) is Noordhoff de derde speler die vanuit de Derde Divisie zaterdag de overstap maakt naar Oostzaan.

Foto boven: Ron Baltus / www.sportshots.pro

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)