Ton du Chatinier voor de derde keer hoofdtrainer van AFC

Ton du Chatinier is de opvolger van Bart Logchies als trainer van Tweede Divisie club AFC. De Utrechter tekende een contract voor een seizoen. Het is voor de oefenmeester de derde keer dat hij bij AFC aan slag gaat. Eerder was hij werkzaam voor AFC in de periodes 2000-2003 en 2006-2008.

Du Chatinier: “Het kwam voor mij echt als een verrassing. Bart Logchies had het gewoon goed gedaan en dat ze dan nu, nog voor het seizoen begonnen is, uit elkaar gaan had ik niet verwacht.”

De voormalig prof van FC Utrecht was eerder trainer van Argon, Elinkwijk, Kozakken Boys, Spakenburg, FC Utrecht, Anzhi (assistent), Zuid Korea (assistent) en dus twee periodes bij AFC. Met AFC werd hij in zijn eerste jaar bij AFC (2000/2001) direct kampioen van de eerste klasse. Alle andere seizoenen (4 jaar) speelde hij met AFC in de hoofdklasse. Twee keer een vijfde plaats, een derde en een zesde plaats was het resultaat.

Du Chatinier (58) ging er al vanuit dat hij dit seizoen niet meer op het veld zou staan. “Ik was er inderdaad wel vanuit gegaan dat ik een jaartje niets zou doen. Het is gewoon erg moeilijk om ergens aan de slag te gaan. Ik had wel wat aanbiedingen uit rare landen zoals Mali maar dat zag ik niet zitten. En toen belde AFC. Ik moet zeggen dat we er snel uit waren.”

Du Chatinier eredivise live

Het vertrek van Logchies zou onder andere te maken hebben gehad met het feit dat de voormalige oefenmeester vond dat zijn selectie niet sterk genoeg zou zijn voor de Tweede Divisie. Du Chatinier: “Ik moet de kwaliteit van de selectie nog ondervinden. Maar het feit is wel dat dit de groep is waar ik het mee moet doen. Veel mogelijkheden zijn er ook niet meer of het moet een voormalig profspeler zijn die geen contract meer heeft. Ik ga niet op voorhand zeggen dat het een matige selectie is.” Om daar vervolgens lachend aan toe te voegen: “IJsland staat ook in de kwartfinale van het EK en die hadden toch ook geen goede ploeg.”

Maandag start AFC de voorbereiding op het nieuwe seizoen en op 12 juli is de eerste oefenwedstrijd tegen Ajax. Du Chatinier: “Het is kort dag allemaal, maar natuurlijk een hele leuke uitdaging. Ik heb er natuurlijk al vijf jaar gewerkt. Of er veel veranderd is? Geen idee, maar het is natuurlijk al een tijdje terug (negen jaar geleden, red.) dat ik er werkzaam was. Ik stap er gewoon blanco in.”

Foto boven Orange Pictures / Bart Oosterveld

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)