Home / slideshow / Top 200 Amateurclubs: DCG innoveert in jeugdopleiding

Top 200 Amateurclubs: DCG innoveert in jeugdopleiding

De ranglijst met de top 200 Amateurclubs kende in 2021 maar liefst 20 verenigingen uit de regio Groot-Amsterdam. Stuk voor stuk lieten zij zien op de goede weg te zijn. Wij spreken de komende weken met de twintig gelukkige clubs over het succes. Waar zijn zij tevreden over? En op welke vlakken valt nog winst te boeken?

Jeugdvoorzitter Samir Allilti is tevreden over de manier waarop de jeugdopleiding van DCG de laatste jaren draait. DCG staat op plaats 103 op de ranglijst, terwijl het met de jeugdafdeling zelfs in het seizoen 2020/2021 op plaats 31 staat. “Het bewijst dat we de afgelopen jaren goed werk hebben verricht”, merkt Allilti op. “Het is mooi om te zien dat we resultaat boeken. Dat geeft energie voor de toekomst.” DCG probeert de algehele visie door de gehele vereniging door te voeren. “We willen op het veld domineren en creativiteit belonen. Spelers moeten oplossingsgericht zijn en initiatief tonen. Daar sturen we op aan.”

Allilti vindt het gezien de ontwikkeling van de spelers allerminst erg als teams in de onderbouw een minder seizoen draaien. Het verbeteren van individuele spelers moet voorop staan. “Volgend seizoen willen we de tweede fase ingaan van de ontwikkeling van de jeugdopleiding. We zijn momenteel druk bezig om de trainingen voor de onderbouw visueler te maken. Daarom zijn we filmpjes aan het opnemen met oefeningen voor de trainingen, maar die de spelers eveneens thuis kunnen doen. Op deze manier hopen we dat de ontwikkeling van deze jonge voetballers nog sneller gaat en dat zij op een leuke manier met voetbal in aanraking komen.”

Voor de bovenbouw beschikt DCG over uitstekende trainers die de spelers op een hoog niveau kunnen helpen het uiterste uit zichzelf te halen. Volgend seizoen gaat de club ook daarvoor camerabeelden gebruiken. “We gaan de apparatuur gebruiken om trainingen op te nemen, zodat spelers en trainers deze kunnen analyseren. Onze ambitie voor aankomende seizoen is om met de O17 naar de Zesde Divisie te gaan. Met de overige teams spelen we inmiddels al in de Eerste Divisie of Vierde Divisie, waardoor we met deze simpelweg de huidige prestaties hopen vast te houden.” De doelstelling van DCG met het opleiden is tweeledig. “Enerzijds hopen we sommige spelers voor BVO’s klaar te maken, anderzijds willen we spelers aan de senioren afleveren. Beide doelen zijn prachtig om te bereiken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Top 200 Amateurclubs: Ambitieus SV Hoofddorp werkt aan de toekomst

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG