Home / slideshow / Top 200 Amateurclubs: Sporting Martinus investeert sinds jaar en dag in eigen jeugdspelers

Top 200 Amateurclubs: Sporting Martinus investeert sinds jaar en dag in eigen jeugdspelers

De ranglijst met de top 200 Amateurclubs kende in 2021 maar liefst 20 verenigingen uit de regio Groot-Amsterdam. Stuk voor stuk lieten zij zien op de goede weg te zijn. Wij spreken de komende weken met de twintig gelukkige clubs over het succes. Waar zijn zij tevreden over? En op welke vlakken valt nog winst te boeken?

Sporting Martinus staat bekend als een vereniging waarbij de eigen jeugdspelers een belangrijke rol spelen in het bestaansrecht van de club. Voor het brede publiek komt dat het beste tot uiting bij het eerste team, dat voor een groot gedeelte bestaat uit voetballers die een verleden hebben in de jeugdopleiding van Sporting Martinus. De 114de plaats op de ranglijst doet Arjan Bisseling, bestuurslid technisch zaken van de club, dan ook goed. “Het is uiteindelijk slechts een ranglijst, maar tegelijkertijd kunnen we het zien als een bevestiging dat we op de goede weg zitten. We zijn de laatste jaren bezig geweest om de jeugdopleiding te verbeteren. Zo hebben we technisch coördinatoren aangesteld, interne scouting opgezet en geïnvesteerd in de structuur voor keeperstrainers. Ook hebben we een opleidingsmodel ontwikkeld voor jeugdspeler trainers en een eigen voetbalschool opgezet. Hierdoor hebben we op meerdere vlakken een positief gevoel te pakken.”

Bisseling hoopt de komende jaren een nog stevigere brug te slaan tussen het junioren- en seniorenvoetbal. “Ook met Tom Verhoek zijn we het commitment aangegaan om de jeugdspelers de kans te geven zichzelf in de A-selectie te bewijzen. Je ziet duidelijk dat dit voor een positief effect zorgt. Niet alleen draagt het bij aan de herkenbaarheid van de vereniging, bovendien draaien we bovenin de derde klasse mee en maken we volop kans op promotie. Over het algemeen ben ik tevreden over de stappen die de club daarin zet.” Daarnaast besteedt Sporting Martinus tijd aan het breed motorisch ontwikkelen van jeugdspelers en het spelen van herkenbaar voetbal in alle geledingen. “We willen met het eerste team en de jeugdteams met hoge intensiteit, initiatief en creativiteit spelen, zodat de supporters iets hebben om naar te kijken. Dat begint allemaal bij plezier hebben in het spelletje.”

Het bestuurslid ziet dat Sporting Martinus ondanks de huidige coronacrisis ook op andere vlakken volop in beweging is. Zo wil de club binnen afzienbare tijd zorgen voor een geheel nieuw clubhuis, waarvoor de Amstelveners de financiering zo goed als rond hebben. Bisseling hoopt daarom dat de vereniging het positieve gevoel in de toekomst verder doortrekt. “Het zou prachtig zijn als het Tom met veel eigen jeugdspelers lukt om te promoveren naar de tweede klasse. We zijn daarvoor op de goede weg. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop.” In 2022 hoopt Bisseling met Sporting Martinus hoger op de ranglijst te staan. “Het lijkt me een mooi streven om dan richting de top 100 te klimmen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Top 200 Amateurclubs: Buitenveldert geeft alle jeugdteams de aandacht die ze verdienen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)