Topper tussen Ouderkerk en FC Aalsmeer eindigt in gelijkspel

In Zondag 3d stond dit weekend een topper op het programma. Nummer twee Ouderkerk trof de nummer drie van de ranglijst, FC Aalsmeer.

Ouderkerk startte in Aalsmeer veelbelovend. Na een prima uitgevoerde aanval en goed doorzetten van Quinten Drupsteen werd spits Charlie den Hertog in stelling gebracht en die wist daar wel raad mee. Na amper 2 minuten was de voorsprong voor Ouderkerk een feit.

Gedurende de eerste helft bleven de bezoekers de bovenliggende partij, maar Den Hertog stuitte bij nieuwe kansen op goalie Sem van de Ridder. Aan de andere kant moest ook Dax de Wit een paar minuten voor rust handelend optreden. Bij een kopbal uit een corner wist hij redding te brengen. Tussendoor was Ouderkerk meerdere malen dicht bij de 0-2 geweest. Bijvoorbeeld toen een poging van Daan van Unen tot corner werd verwerkt.

Na de thee een heel ander spelbeeld met dit keer Aalsmeer dat aan de touwtjes trok. Ouderkerk was in die fase duidelijk zoekende en min of meer de grip op het middenveld kwijt. Gevolgd door een tegendoelpunt in de 50e minuut. Met een bekeken schot in de linkerkruising tekende Jermy Maas de gelijkmaker aan.

Ook daarna had Ouderkerk moeite om het spel te dicteren en was het Aalsmeer dat op jacht ging naar een tweede treffer. Zover kwam het niet. Sterker nog: in de slotfase volgden nog kansen op de 1-2 voor Ouderkekr. In de 88e minuut een aanval via Durante Osman op links. Met zijn snelheid liet hij de Aalsmeerse rechtervleugelverdediger zijn hielen zien. Met zijn voorzet bereikte hij Van Unen, die via de doelman de bal op de paal zag belanden. En in blessuretijd werd de bal ook nog op de doellijn gekeerd nadat Van de Ridder al kansloos was.

Het bleef dus 1-1. Daarmee blijft Ouderkerk de tweede plaats bezetten, FC Aalsmeer zakte een plekje naar vier. Ouderkerk sluit 2022 komend weekend af met een thuiswedstrijd tegen het Haagse SVH, terwijl FC Aalsmeer Roda ’46 ontvangt. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink