Topper verloren: gat AGB naar HBC 6 punten

Een zeer belangrijke wedstrijd in de zondag eerste klasse A. In Heemstede stond het duel tussen de koploper (HBC) en de runner up (AGB) op het programma. Het verschil bedroeg voor deze speelronde drie punten, dus het kon alle kanten op. Na een goede start van AGB nam HBC het over: het werd 3-1 voor de thuisploeg.

Na het laatste fluitsignaal waren veel AGB’ers volledig leeg. Meerdere spelers moesten na negentig minuten spelen even op de kunstgrasmat bijkomen. De topper verloren en de achterstand op HBC bedraagt nu weer zes punten. Aanvoerder Hursut Meric baalt als een stekker en hoofdschuddend loopt hij over het veld. Hij schut de handjes van de tegenstanders en verdwijnt met zijn teamgenoten in de kleedkamer. Er staat 3-1 op het scorebord, terwijl AGB nog op voorsprong was gekomen.

In de tweede minuut mocht Meric een hoekschop nemen. Spits Edip Biberoglu kwam naar de eerste paal en kopte door. De bal kwam voor de voeten van Jordan de Jong, de buitenspeler werkt de bal achter keeper Bram Verhage.

Na de openingstreffer bleef AGB voetballen en leek er meer in de lucht te hangen. De bezoekers kregen dan ook mogelijkheden, maar de verdediging van HBC greep goed in of de kans werd om zeep geholpen. Spits Biberoglu wist zelf te scoren, nadat een bal van richting was veranderd. Door de assistent scheidsrechter werd dit beoordeeld als een buitenspel goal, waardoor het Amsterdamse feestje niet doorging. En zoals vaak in het voetbal scoort dan de tegenstander. Arno Dijkstra nam de bal in een keer op zijn pantoffel en schoot HBC zeer fraai op gelijke hoogte.

De ploeg uit Heemstede kwam steeds beter in de wedstrijd na de gelijkmaker. De Jong kreeg aan AGB-zijde nog een zeer goede kans, maar sluitpost Verhage redde zijn inzet knap. Snel na deze mogelijkheid wederom een uitbraak van HBC. AGB-keeper Halil Suzulmus kwam half uit en kon daardoor de tegenstoot niet neutraliseren. Wederom was het Dijkstra die scoorde: 2-1.

Tweede helft wilde AGB de achterstand rechtzetten, wederom was het De Jong die een kans had. Maar deze inzet deed het net ook niet bollen. Zo’n minuut later was het wel raak. Jesse van Loon maakte de 3-1. AGB schakelde door, want een achterstand op HBC is zeer ongewenst. De Amsterdammers kregen kansen en wederom dacht Biberoglu te scoren, maar ook ditmaal werd de goal door de scheidsrechter afgekeurd. Omdat de bal, wederom, van richting was veranderd. Tijdens de tweede helft kreeg de arbiter van dienst het ook lastiger. De wedstrijd werd op scherp gespeeld, maar de teams deden dit op een faire manier. Desondanks lag het spel vaak stil en was de scheidsrechter veel vermaningen aan het uitdelen. Ook het publiek kreeg een vermaning, terwijl er vrij weinig tot niets aan de hand was. De Amsterdammers kwamen nog met tien man te staan, nadat keeper Suzulmus rood pakte nadat hij hands had gemaakt. Desondanks werd de aanval gezocht, maar de HBC-defensie kraakte niet en bleef hard door werken.

Volgende week treffen HBC en AGB elkaar weer. Dan voor de beker. Op Sportpark Ookmeer wordt om 14:30 afgetrapt. Door de nederlaag loopt HBC weer uit naar een verschil van zes punten met AGB. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma van de zondag eerste klasse.