Topscorersklassement: De Bruijne (AFC zat) pakt met overmacht de titel

De competities zitten erop, dus kunnen we de definitieve balans opmaken in het Topscorersklassement. Max de Bruijne (AFC zaterdag) ging lange tijd aan kop en heeft met overmacht de titel Topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal veroverd!

Hij sloot afgelopen weekend in stijl af met een hattrick, waarmee hij op 25 goals uitkwam en dat terwijl hij ook maar in 19 van de 24 duels in actie kwam. Een ongelofelijk gemiddeld! Wij feliciteren Max van harte met de titel en nemen binnenkort contact met hem op. Hij ontvangt een waardebon van Groundhopticket.nl en natuurlijk de gouden schoen.

Op nummer 2 eindigde Thomas Schaap (Purmersteijn). De aanvallende middenvelder beleefde met zijn ploeg een fantastisch seizoen, maar greep uiteindelijk naast de prijzen. De top 3 wordt gecompleteerd door Daniël Schermer (IVV), die ook in de eerste klasse er flink op los scoorde.

Opvallend is dat OSV de enige ploeg is met 2 spelers in de top 10. De ploeg van Maurice Renger handhaafde zich rechtstreeks in de tweede klasse en had dat vooral te danken aan de twee topschutters: Jesse Willems met 17 goals en Zino Hartgers met 16 goals.

De hele eindstand van het klassement bekijk je via de link hieronder:

Topscorersklassement 2022/2023

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)