Home / slideshow / Topscorersklassement: Hertog weer terug aan kop

Topscorersklassement: Hertog weer terug aan kop

Toen Raily Ignacio een paar weken terug 4 goals maakte in 1 wedstrijd, leek hij een flinke voorsprong te pakken. Maar Dave Hertog reageerde direct en maakte zelfs 5 goals in 1 wedstrijd.

Het verschil tussen beide spitsen was daardoor nog maar 0,5 punt. Afgelopen weekend won AFC het belangrijke duel met IJsselmeervogels. Maar het waren Yordi Teijsse en Robbert Schilder die voor de goals zorgden en niet Raily Ignacio. Dat gaf Dave Hertog op zondag dus de mogelijkheid om de koppositie in het topscorersklassement weer over te nemen. En dat deed hij dan ook. In het duel met DWS maakte hij de openingstreffer, maar zijn ploeg verloor uiteindelijk wel met 3-1.

“Al scoren we nooit meer en winnen we alles, ben ik blij”, zei Hertog in oktober. Hij had dan ook ongetwijfeld liever van DWS gewonnen, maar schreef dus wel weer een goaltje bij. Daarmee komt de teller nu op 26 goals. Er zijn nog 10 duels te gaan in de competitie. Weet Hertog dezelfde lijn door te trekken, dan komt hij uit op het indrukwekkend aantal van 42 goals. Naast Ignacio heeft hij eigenlijk weinig concurrentie voor de topscorerstitel, al kon Yordi Teijsse wellicht ook nog een gooi doen naar de titel.

Daarachter valt een gaatje naar de rest van de top 10, die overigens wel iedere week wat wijzigt. Zo is Renaldo Jongebloet de top 10 weer in gekomen. De spits van IVV begon het seizoen goed met flink wat goals, maar was daarna een tijdje uit de roulatie met een blessure. Inmiddels is hij weer helemaal terug en is de teller opgelopen tot 14 goals, waarmee hij op dit moment de 9e plaats in ons klassement bezit.

Bekijk hier de hele stand in het topscorersklassement

De winnaar ontvangt aan het einde van het seizoen een cheque van Equipo Voetbalreizen

Send this to a friend