Home / Algemeen / Topscorersklassement: Hertog zit Ignacio op de hielen

Topscorersklassement: Hertog zit Ignacio op de hielen

Zo langzaam maar zeker kunnen we wel stellen dat Raily Ignacio en Dave Hertog de belangrijkste kandidaten zijn om Amsterdams topscorer te worden. Het is bijna het hele seizoen als stuivertje wisselen tussen de twee.

Vorige week wist Ignacio 4 keer te scoren tegen Rijnsburgse Boys en daarmee leek hij een flinke voorsprong te pakken. Hertog zag zijn wedstrijd vanwege de storm afgelast worden, maar maakte afgelopen weekend meteen weer een inhaalslag. ‘Wat Ignacio kan, kan ik ook’, zal Hertog gedacht hebben. Hij maakte maar liefst 5 goals en is zo al weer bijna terug aan kop. De achterstand van Hertog op Ignacio is slechts een half punt en hij heeft dus nog een duel tegoed.

Daarachter wist Daniël Schermer weer eens een plekje te stijgen. De aanvoerder van Purmersteijn schoot dit seizoen uit de startblokken en was een behoorlijke tijd de koploper in ons klassement. Daarna kreeg zijn ploeg het moeilijk en werd er 5 duels op rij niet gescoord. Afgelopen weekend was het wel 2 keer raak, waarvan 1 keer voor Schermer. Zodoende klimt hij naar plek 4 op onze ranglijst en is hij nog altijd goed voor meer dan de helft van de doelpuntenproductie van Purmersteijn.

Komend weekend geen competitievoetbal, dus dit blijft voorlopig de tussenstand in het klassement.

Bekijk hier de tussenstand in het Amsterdamse topscorersklassement 

Foto: Hans van Dijk

Send this to a friend