TOS-Actief behoudt koppositie dankzij supersubs

De zondag 1 van TOS-Actief mocht op een zonovergoten sportpark Middenmeer aantreden tegen nummer 3 DHSC. TOS ging op zoek naar de 17de (!) overwinning op rij, DHSC moest winnen om een kleine kans te houden op het kampioenschap. DHSC noteerde dit seizoen maar één nederlaag, deze was van 31 oktober vorig jaar. Een cruciaal duel in de strijd om het kampioenschap. In een zinderend duel werden de Utrechters met een nederlaag naar huis gestuurd: 3-2.

Iets over 14.00 uur begon het duel en beide ploegen lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. In hoog tempo zochten beide ploegen de aanval, maar lag het telkens aan de eindpass waardoor er geen grote kansen werden genoteerd. Halverwege de eerste helft werd DHSC in het zadel geholpen door een onnodig weggegeven strafschop. Keeper Ronan keerde de inzet echter vakkundig. Enkele minuten later moest hij zich toch gewonnen geven toen de, overigens uitmuntend spelende el Assaoui, van ruim 30 meter de bal over hem heen schoot. TOS werd getriggerd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel ook, na een vrije trap van aanvoerder Flanagan kopte Vayrynen de bal in het doel. Om onduidelijke reden vlagde de grens van DHSC voor buitenspel en ging de warrig leidende scheidsrechter ging hierin mee. Daar had TOS vlak voor rust weer last van, toen Kieran na een klein opstootje zijn tweede gele kaart kreeg, maar DHSC gespaard bleef. TOS ging dus de rust in met een 0-1 achterstand en 10 man.

Na rust een ontketend TOS dat vol op de aanval ging. Hiervoor werden zij na een uur spelen beloond. Na een handsbal in de 16 ging de bal op de stip en kreeg DHSC, tot ieders verbazing, een rode kaart, waar geel op z’n plaats was geweest. Invaller Zottoli faalde niet en zette de 1-1 op het denkbeeldige scorebord. Beide ploegen bleven aanvallen, waardoor het duel steeds aantrekkelijker werd. DHSC liet zien over een prima ploeg te beschikken en scoorde 10 minuten later, wederom via een prachtige boogbal, de 1-2. TOS mocht weer in de achtervolging en met succes. Mede dankzij de scheidsrechter, die wel een erg makkelijke penalty gaf. Wederom scoorde Zottoli.

Beide ploegen gingen voor de winst en het was aanvoerder Ballo van DHSC die de grootste kans miste door vrij voor het doel de bal richting cornervlag te schieten in plaats van in het doel, terwijl kort daarvoor aanvoerder van TOS Flanagan de bal op de lat knalde. Vijf minuten voor tijd kreeg DHSC enigszins ongelukkig de 3-2 te verwerken toen topscoorder (en eveneens wisselspeler) Napoli de bal via de lat en de rug van de 16-jarige keeper in het doel werkte. Met een paar minuten te gaan zette DHSC alles op alles en de ingevallen nummer 9 slalomde zichzelf naar een aantal goede kansen maar zag deze gestopt worden door Ronan, naast gaan of van de lijn gehaald worden. TOS moest tegenhouden en hield stand.

Een gelijkspel was gezien het vertoonde spel eerlijker geweest, maar TOS zette een grote stap richting het kampioenschap. DHSC is nu uitgeschakeld en SMVC Fair Play de enig overgebleven concurrent. Zij wonnen met 2-0 van VSC. Volgende week mag TOS naar laatst genoemde club. om op jacht te gaan naar de 18de overwinning op rij. Het heenduel werd met 10-0 gewonnen. SVMC Fair Play gaat op bezoek bij laagvlieger SDW. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 5b

Foto’s: Manon van Wouwe 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)