TOS Actief buigt niet zomaar voor koploper RODA’23 (zaterdag)

Zaterdag vierdeklasser RODA’23 heeft het opnieuw behoorlijk moeilijk gehad tegen middenmoter TOS Actief. De ploeg van Jordy Roedoe zag de Amsterdammers twee keer terugkomen van een achterstand, maar boekte wel een 3-2 zege. Daardoor houdt de koploper een ruime voorsprong op de concurrentie.

Eerder deze maand ploeterden de Bovenkerkers al (1-3 overwinning) en in de terugwedstrijd ging het net zo moeilijk. Wel kwam de thuisploeg in de achttiende minuut aan de leiding. Na een snelle aanval maakte Melvin Joling ruimte voor een schot dat onhoudbaar via de binnenkant van de paal binnen viel. Lang kon RODA’23 niet van deze voorsprong genieten. Ondanks vermeend buitenspel kon Martijn Surie de stand gelijk trekken.

RODA’23 had meer balbezit, maar de echte overtuiging in het spel ontbrak. Ook na de theepauze was dat er niet. Vroeg in de tweede helft maakte Thomas Zuiverloon zijn eerste goal voor het zaterdagelftal nadat hij de doelman van TOS Actief omspeelde. Wederom liet het antwoord van de Amsterdammers niet lang op zich wachten. Negen minuten na de 2-1 was het alweer 2-2, opnieuw via Surie.

Toch ontsnapten de Bovenkerkers aan puntverlies. Na ruim een uur spelen maakte Zuiverloon zijn tweede van de middag en de 3-2 voor RODA’23. Deze voorsprong konden de gastheren wel over de streep trekken, hoewel dat niet heel gemakkelijk ging. Door de zege blijft RODA’23 met ruime afstand bovenaan staat. De marge is zestien punten, al heeft achtervolger Eemnes wel twee wedstrijden tegoed. TOS Actief is de nummer negen van de ranglijst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.